Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkavalmisteluja - pakkaus ja varusteet - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Matkavalmisteluja – pakkaus ja varusteet

Islanti on ollut yksi haavematkakohteistani monta vuotta. Koska pidän lämpimästä ja eritysesti Suomen kesästä, on tuntunut ikävältä ajatukselta jättää Suomi kesäkuukausina, ja matka on saanut odottaa. Ironisesti lähdimme juuri ennen kesän hellehuippua maahan, johon on luvattu päivisin 14 asteen lämpötilaa ja pilvistä. Alkuperäinen ajatus oli kiertää saarta autolla, mutta pyöräilyinnostuksemme myötä päädyimme maaliskuussa lentolippuja hankkiessamme pyöräilyyn. Sen jälkeen kotiimme on virrannut postipaketteina kaikenlaista lämmintä ja sateenpitävää ulkoilutarviketta. Keväällä hankkimani uusi retkipyörä pääsee viimein tositoimiin, ja me pyöräilijätkin olemme ensimmäistä kertaa näin pitkällä retkellä!

Mukana on kaksi retkipyörää, teltta ja telttailutavarat (luvassa raportteja islantilaisilta leirintäalueilta), uimapuvut (aijon lämmitellä jokaisessa vastaan tulevassa kuumassa lähteessä ja altaassa!), kevyttä matkalukemista, trangia, gluteenittomia kuivaelintarvikkeita sekä vaatteita. Lukemamme mukaan Islantiin pyöräretkelle suunnatessa kannattaa jättää kaikki puuvillainen kotiin, sillä puuvilla ei tule tuolla kostealla ja sateisella saarella välttämättä kuivumaan ja märkänä se ei lämmitä. Mukanamme onkin vain villaa ja erilaisia teknisiä vaatteita, kunnollista gore texiä tietenkään unohtamatta. Ja nämä k a i k k i on pakattu erikokoisiin minigrip-pusseihin, sekä sullottu pyörän etu- ja takalaukkuihin.

Pyörän pakkaaminen on ensikertalaiselle aivan oma haasteensa. Emme hankkineet kalliita pyöränkuljetuslaukkuja, vaan pyöräliikkeestä saadut pahvilaatikot toimivat kuplamuovin ja vaatepussien avulla kuljetukseen mainiosti. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pyörät ovat ehjiä ja vain toisen pyörän jarrunesteet kaipaavat (ehkä paineenvaihteluiden vuoksi?) täydennystä.

P.S. On kummallista, ettei missään ole puita. 50 km:n päässä oleva Reykjavik näkyy tänne lentokentän kupeeseen saakka!

Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus