Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ensimmäinen pyöräilypäivä: Keflavik-Reykjavik - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Ensimmäinen pyöräilypäivä: Keflavik-Reykjavik

Ensimmäisen pyöräilypäivän aamu valkeni islantilaisen sateisena ja harmaana. Heräsimme Alex Guesthousesta, joka on niin ihmisille kuin pyörille suunnatun lentokenttäkuljetuksen sekä pyörälaatikkovarastonsa ansiosta erityisesti pyöräilijöiden suosiossa. Majoituimme sleeping bag cabinissa, joka oli edullisin (ja varausta tehdessämme ainut jäljellä oleva) vaihtoehto. Makuupussimajoitus on muutenkin Islannissa yleinen budjettimajoitusvaihtoehto, joskin silti usein niin kallis että moni budjettimatkailija valitsee telttailun. Säädimme pyörät ja lähdimme matkaan, huomataksemme että minä en osannut ajaa etulaukkujen kanssa!

Pyöräni pelottava vaappuminen onneksi väheni matkalla ja pääsimme vastatuulesta, pitkistä ylämäistä ja vaarallisen kapeilta tuntuvista pientareista huolimatta turvallisesti Reykjavikiin. Vilkkaasti liikennöidyn tien lisäksi näimme matkalla kauniita merimaisemia, kummallista tosipehmeää sammalikkoa, laavakiveä ja taivaanrantaan piirtyviä vuoria. Vaikka sateessa ja tuulessa pyöräily karisti heti ruusuiset kuvitelmani tulevista viikoista ja tästä saaresta, saimme esimakua sen ihmeellisestä luonnosta.

Olimme arvioineet 50 km:n matkan kestävän 2-3 tuntia, mutta olimme perillä vasta 4 tunnin kuluttua kovin nälkäisinä. Seuraaville pyöräilypäiville aijomme lisätä ilmanpaineita ja eväiden määrää. Pyöräliikkeet olivat ehtineet sulkeutua, ja koska elokuun ensimmäinen maanantai on islantilainen bank holiday, olemme jumissa Reykjavikissa tiistaihin saakka. Teltta ja makuupussit ovat päässeet käyttöön (vähän turhankin suositulla) leirintäalueella joka kuhisee kaikenlaista retkeilijää.

Kuvia lisätään laitteistopuutteiden vuoksi myöhemmin. Huomenna niitä mennäänkin ottamaan geysireistä! 🙂

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus