Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kohti Berliiniä, kesää 2010 muistellen - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Kohti Berliiniä, kesää 2010 muistellen

Tänään lennähdän neljäksi päiväksi tyttöporukalla Berliiniin. Matka sai alkunsa maaliskuisesta Germanwingsin superhalvasta lentotarjouksesta. Noh, yhtiö menetti sittemmin pysyvästi ainakin meidät neljä asiakastaan perumalla ilmeisesti kaikki saman viikon ostetut lennot. Berliinikuume oli kuitenkin jo noussut, ja kaiken lisäksi olimme varanneet hotellin budjettidiilillä jossa ei ollut peruutusmahdollisuutta. Avun saimme Airberliniltä, vaikka lennot tulivatkin lopulta alun perin suunniteltua kalliimmaksi.

Mielessä pyörii myös edellinen Berliinin, tai oikeastaan Euroopan matka kesältä 2010. Tuolloin olin opiskelija, ja vaikka tein töitäkin, vapaa-aikaa riitti mutta rahaa ei. Tehtiin siis viimeisen päälle pienellä budjetilla ja väljällä aikataululla muutaman viikon liftaus- ja sohvasurffausmatka Ruotsin, Tanskan, Saksan ja Itävallan läpi kaverimme luo Budapestiin. Nyt voin paljastaa että liftaussuunnitelma ei aivan toteutunut, sillä istuimme Hampurista Berliiniin pahimmillaan 260 km/h kaahailevan bemarimiehen kyydissä. Liftatessa ei ole vuosien varrella tullut erityisiä vaaratilanteita vastaan, mutta näillä muutamilla kerroilla kuskin ajotaitoon on ollut vähän vaikeaa luottaa. Sittemmin liftaus on jäänyt kiireiden ja mukavuudenhalun jalkoihin, mutta esimerkiksi Helsinki-Tampere -väliä on menty peukalokyydillä silloin tällöin viime vuosinakin. Berliinistä päätimme vauhtipelon saattelemina jatkaa Saksan läpi hitailla paikallisjunilla, joihin sai sunnuntaisin todella halpoja ryhmälippuja. Nykyisin tuo budjettimatkailijan unelmalippu näyttää olevan käytössä lauantaisin ja sunnuntaisin koko päiväksi jopa viidelle matkustajalle 44 eurolla.

Arja_liftaaJere_liftaa

Berliinissä pysähtyessämme nukuimme yhden yön mukavan nuoren naisen vierashuoneessa couchsurfingin kautta ja kahden yön ajan nautimme todellisesta boheemista berliinikokemuksesta Comfy little corner -nimisessä hostellissa. Couchsurfing-kokemuksistani kerron lisää myöhemmin.

Berliini_kirkko

Ensi viikolla siis tarinoita Berliinistä! Matkalle ei ole vielä tarkempia suunnitelmia, mutta sääennusteen näyttäessä aurinkoiselle perjantaille 24 astetta suhailemme fiiliksen mukaan ympäri ulkoilmanähtävyyksiä ja viikonlopun aikana täytyy löytää kaupungin paras vegebrunssi. Jos jollakulla on hyviä matkavinkkejä opaskirjojen ulkopuolelta ja miksei sisältäkin, otan niitä ilolla vastaan 🙂

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Maarit Johanna 26.9.2014 13:03

    Berliini on ihana! Muistan itekki nuo hauskat liikennevalot 🙂

    • Vastaa Arja 27.9.2014 12:28

      Sanoppa muuta! Ihastuin uudelleen Berliiniin, ja onneksi se on senverta edullinen matkakohde että viikonloppureissuja raaskii tehdä vielä uudelleenkin 🙂

    Jätä vastaus