Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Haavematkojen brunssipartio Berliinissä: Morgenrot ja Ohlala - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Haavematkojen brunssipartio Berliinissä: Morgenrot ja Ohlala

Berliini on kukkaronnyörejä kiristelevän aamiaisfriikin luvattu paratiisi: valinnanvaraa löytyy, ja herkullisista brunssibeffeteista pääsee nauttimaan puolella hinnalla Helsingin viikonloppuaamiaisiin verrattuna. Brunssitarjoilut alkavat yleensä kello 10-11, ja kestävät pitkälle iltapäivään. Mahdollisimman monta aamiaiskokemusta hamuavan kannattaa venyttää pitkää berliiniviikonloppua alkupäästä, sillä brunssit painottuvat loppuviikkoon ja maanantaisin monet kahvilat on suljettu. Haavematkojen vegebrunssipartio ehti testata viikonlopun aikana kaksi buffetaamiaispaikkaa.

Ensimmäinen näistä oli meille etukäteen suositeltu Café Morgenrot, jossa saa aamiaista perjantaista sunnuntaihin kello 11-15. Aamiaisen kulut kattava hintapyyntö on 8 euroa, mutta tässä kahvilassa aamiaiselle osallistumisesta ei haluta tehdä varallisuuskysymystä, joten asiakkaat voivat maksaa omantunnon mukaan 6-10 euroa. Juomat veloitetaan erikseen. Perjantaiaamupäivänä oli sen verran täyttä ettemme mahtuneet neljän hengen porukalla sisälle istumaan. Onneksi sää oli mitä mainioin terassilla hengailuun!

Buffet koostui leivistä, juustoista, erilaisista levitteistä, vihanneksista ja salaateista. Jälkkärifriikin makeanhammasta täällä jää kolottomaan, sillä jälkiruokaosastolta oli tarjolla vain suklaista vegaanilevitettä ja hedelmiä. Asiakkaita riitti, ja tarjoilupöytä olikin suuren osan ajasta vähemmän imartelevassa kunnossa ja osa tarjoiluastioista tyhjiä henkilökunnan palvellessa ja ohjeistaessa sisään ryöppyäviä asiakkaita. Astiat täytettiin kuitenkin kohtuullisen nopeasti, ja ehdimme maistella kaikkea.

Meidän mielestä Morgenrotin parasta antia olivat suolaiset levitteet sekä berliiniläisen pehmeät tummapaahtoiset kahvit, jotka sai valita tavallisella tai soijamaidolla. Vetinen kaakao ei ollut aivan yhtä hyvää. Buffetissa oli sekä lakto-ovovegeen että vegaaniruokavalioon soveltuvia ruokia, ja nämä oli helppo erottaa toisistaan eriväristen lappujen avulla. Gluteenittomuudesta jouduin kysymään erikseen, ja pystyinkin syödä buffetpöydästä lähes kaikkea. Kahvilan tarjoama gluteeniton leipä ei ollut ihan parhaimmasta päästä, mutta Berliinissä ei ole selvää että tuota leipää ylipäänsä tarjotaan, joten olin tosi tyytyväinen.

Lauantaiaamuna herkuttelimme Friedrichshainissa Ohlala-nimisessä kahvilassa. Vegaanicateringiäkin tekevä paikka tarjoaa lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-15 täysin vegaanin ja gluteenittoman brunssin. Hinta oli vähän tyyriimpi 11,90, mutta tarjolla oli myös lämpimiä ruokia, ja ruoat oli huolellisemmin tehtyjä ja kauniisti esille aseteltuja. Juomista maksettiin täälläkin erikseen.

Parasta antia tässäkin paikassa oli meidän mielestä tahnat, jotka olivat vielä maukkaampia kuin Morgenrotissa. Vaikka ruoka oli vegaania, tuoretta kasvista oli tarjolla vain yhtenä vihreänä salaattina, ja hedelmiä oli ainoastaan smoothieissa. Leipänä tarjottiin Schärin gluteenittomia leipiä, jotka uunissa paahdettuna maistuivat tahnojen kera hyvin seurueemme vehnäleipään tottuneillekin jäsenille.

IMG_1670IMG_1669

Jälkkäreistä olimme montaa mieltä. Vegaaninen karamellijäätelö nousi pöytämme hitiksi, ja gluteenittomat vegaaniletut upposivat kaikille (tarjoilupöytään kannatti tosin odottaa uutta lämmitettyä lettuannosta, sillä pidempään seisoneet olivat vähän kuivia). Vegaanikermalla päällystetty kookos-ananaspiiras ei sulanut meidän oikean kerman ystävien suussa aivan odotetulla tavalla, mutta tuokin leivonnainen löytää varmasti kohderyhmänsä. Minibrowniet jakoivat mielipiteitä – itse olen mahdollisimman tumman suklaan ystävä ja pidin niistä kovasti.

Kahvi oli vähän kitkerämpää kuin Morgenrotissa, ja kasvimaitoihin tottumattomille vegaanikahvila ei ehkä muutenkaan ole se paras paikka juoda maitokahveja. Itse en lainkaan pahastu soijamaidosta kahvissani, mutta kahvilaadun suhteen olen aika kranttu, ja ensi kerralla tilaisin varmaankin jonkin cappuccinoa maitoisamman erikoiskahvin.

IMG_1684

Vaikka molemmista kahviloista löytyi sekä hyvää että huonoa sanottavaa, hinta-laatusuhteet olivat kohdallaan, ja voisin syödä kummassakin uudelleen. Ensimmäiseksi suuntaisin Ohlalahan, jollen sitten tällä kertaa kokeilematta jääneelle mutta aika ihanalta näyttävälle Veganz-ravintolan viikonloppubrunssille!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

1 kommentti

  • Vastaa emali 4.8.2016 14:20

    Mahtavan näköistä vegeruokaa. 🙂

  • Jätä vastaus