Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Aurinkoinen iltapäivä kiitoradalla - Tempelhofer freiheit - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Aurinkoinen iltapäivä kiitoradalla – Tempelhofer freiheit

Berliinin reissumme ensimmäisille päiville oli luvattu mukavaa 24 °C lämpöä ja auringonpaistetta, joten otimme jo etukäteen selvää sopivista ulkokohteista. Ulkoaktiviiteettien harrastajille, kuten nyt vaikka kaltaisilleni pyöräilyn ystäville Berliinistä löytyykin jotain aivan erityistä – vai oletteko koskaan juoksennelleet, pyöräilleet, rullaluistelleet tai ulkoiluttaneet koiraanne lentokentän kiitoradalla?

Tempelhofin lentokenttä on yksi maailman vanhimmista matkustajaliikennelentoasemista, joka toimi vuosina 1927-2008. Lentoliikenteen loputtua alue avattiin yleisölle, ja nyt se on joka päivä auki oleva puisto, ulkoilualue ja ajanviettopaikka.

Kiitoradoilla ja kenttää kiertävillä siirtymäteillä oli juoksu- ja pyöräurheilijoita harjoittelemassa. Suurin osa oli kuitenkin kaltaisiamme rentoja iltapäivänviettäjiä, kukkamekkopyöräilijöitä ja näkyipä muutama rullaluistimien kokeilijakin. Väkeä oli paikalla jonkin verran, mutta leveälle kiitoradalle ei kovin helposti synny ruuhkaa. Nurmialueilla oli koirapuistoja sekä paikkoja grillaukseen, piknikin syöntiin ja leijojen lennätykseen. Juomia ja välipaloja sai ostaa kioskeista eri puolilta kenttää.

Puisto on helposti matkailijan saavutettavissa, sillä kulmilta löytyy useampi julkisen liikenteen pysäkki. Koska kenttä on ihan keskustan tuntumassa (sijainti tiheään rakennetun kaupungin keskellä oli ilmeisesti yksi syy lentoliikenteen loppumiseen), me vuokrasimme pyörät jo kauempaa ja polkaisimme paikan päälle. Pyöriä ja rullaluistimia saa vuokrata myös puiston Mobilcenteristä.

Tempelhofin lentoasemarakennuksella on monimuotoinen historia mm. toisen maailmansodan aikaisena asetehtaana ja myöhemmin Länsi-Berliinin aikaisena vapautta symboloivana ilmasiltana länteen. Kenttä sijaitsi tuolloin Länsi-Berliinin Yhdysvaltojen miehittämällä alueella. Nykyisin lentokenttärakennukseen tehdään päivittäin opastettuja kierroksia. Päivä oli kuitenkin sen verran lämmin ja ihana, että pysyttelimme ulkona auringonpaisteessa.

Parasta koko puistossa oli tietysti ottaa kunnon vauhdit (sellaiset, mitä vuokramummopyörällä nyt saa) keskellä kiitorataa!

 

 

Osa kuvista on Kirsin ja Lean kameroista, kiitos niistä!
Lähteet: http://www.thf-berlin.de/en/

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Erja 30.9.2014 23:10

    Hei me oltiin tuolla vuosi sitten kesällä! Sillonkin oli aurinkoista, mutta yli +30° helteessä haaveilin vaan että siihen keskelle ois rakennettu vesipuisto tai edes uima-allas… 😀

    • Vastaa Arja 30.9.2014 23:19

      Aijaa, eipä ollutkaan puhetta siitä! Nyt oli kyllä just sopiva Suomen syksyn keskellä piristävä ilma, tarkeni t-paidassa muttei ollut kuumakaan 🙂

    Jätä vastaus