Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Herkuttelijan matkaruokahaaste - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Herkuttelijan matkaruokahaaste

Olen varmaan jo auttamattomasti myöhässä, mutta koska ruokajutut ovat muutenkin olennainen osa blogiani haluan osallistua viime päivinä matkablogeissa kiertäneeseen ruokahaasteeseen! Mikäs sen parempaa kuin muistella samalla vanhoja reissuja ruokakuvien muodossa.

Haastan mukaan kaikki hyvän ruoan ystävät, jotka eivät vielä ole ehtineet osallistua!

1. Mikä on lempiruokalajisi?

Tuoretta korianteria sisältävät asiat. Guacamole ja nachot (vaikkeivat ehkä olekaan oikeaa ruokaa), hyvä palak paneer, korianteria sisältävät curryruoat ja salaatit.

Saigonissa aterioissa oli lähes aina tuoretta korianteria – nam!

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi – tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food -kojuja, vai kokkaatko mieluiten ihan itse?

Mitä on tyyppailu? Noh, ravintoloita tulee etsittyä Tripadvisorista ja Happy cowsta, katuruokakojut houkuttelee erinäisistä syistä vähemmän vaikka niistä löytyisikin varmasti ihania makuelämyksistä, itse kokkailua tulee harrastettua retkillä ja satunnaisesti huoneistohotelleissa. Kaduilta ostan tietysti hedelmiä.

Retkikeittiö Akureyrissa

Hedelmäkoju Cần Thơ:ssa

3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?

Etelä-Vietnamissa vähän. Toisaalta Hoi An pelasti sitten Vietnamin ruokaloman. Monilta kohteilta en ole odottanut paljon, joten en sitten pettynytkään. Sri Lankassa kaikki curryt oli niin tulisia, etten pystynyt viikon kestäneen loman loppupuolella oikein syömään enää muuta kuin munakasta. Ehkä sekin oli pieni pettymys.

Linssicurrya ja lisukkeita Negombossa

4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?

Riippuu missä! Kreikassa ja lähi-idässä alkupalat, aasiassa pääruoat. Jälkkärit aina 🙂

Raakaruokajälkkäreitä Reykjavíkissa

Kylmä alkupalapöytä Erbilissä

Kylmä alkupalapöytä Erbilissä

5. Entä pizza – millä täytteellä?

Tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. Kaikenmaailman pizzajuustot kuuluu tällaisesta jättää pois.

6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?

Lomalla en. Hội Anissa noita kursseja oli tarjolla ja siellä oli muutenkin järjettömän hyvät safkat. Onneksi ollaan päästy kerran nauttimaan hoianilaiset ruokadiplomit omistavien kaverien keittiön antimista tuoreiden kevätrullien merkeissä 🙂 Helsingin työväenopistossa olen ollut joskus elävän ravinnon ruoanlaittokurssilla. Ja sitten mun yliopisto-opintoihin kuului pakollisena bonuksena oikean restonomiopettajan pitämä kolmen viikon herkuttelumättöruoanlaittokurssi. En enää muista, montako kiloa paino nousi noiden viikkojen aikana.

Friteerattuja riisipaperirullia Hội Anissa

7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?

Kreikassa. Voisin syödä loputtomiin uunissa paistettua fetaa, viininlehtikääryleitä, tuoreita vihanneksia ja kreikkalaista jugurttia hunajalla ja saksanpähkinöillä. Ah. Alku- ja jälkiruoilla siis pärjäisin siellä oikein hyvin.

Kreikkalaisia alkupaloja - tällä kertaa Berliinissä

Kreikkalaisia alkupaloja – tällä kertaa Berliinissä

8. Entä juomat?

No ainakin Vietnamissa on paras kahvi, ainoa maistamani kahvi jota juon mielelläni myös mustana. Vietnamin matka toimi porttina myös muiden kahvilaatujen pariin, tosin Kultamokkaan en koske edelleenkään edes pitkällä tikulla. Oikeasti lempparijuomani ovat yrttiteet, mutten ole matkustanut missään paikassa, joka nousisi yrittiteen vuoksi ylitse muiden.

9. Kuinka ”kansainvälistä” ruokavaliosi tavallisesti on?

Sanoisin, että perus helsinkiläismatkalijakansainvälistä. En laita ruokia erityisesti perinteisillä resepteillä, mutta keittiössäni syntyy yhtä lailla perunasosetta, sushia kuin thaicurryjakin (viimeisimmät yleensä valmiina kastikkeina purkista). Erityinen kansainvälinen bravuurini on palak paneer tofusta. Se tosin on ruokalaji, jossa ei voi epäonnistua, kunhan uskaltaa maustaa kunnolla. Enkä ole matkustanut tuon ruokalajin synnyinseuduilla, joten eihän mulla ole aavistustakaan miltä se siellä maistuu.

10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?

Vegeproteiinipatukoita ja gluteenitonta leipää. Aasiassa on mukavaa, kun ei tartte huolehtia leivästä vaan voi syödä riisituotteita.

Riisinuudelisoppaa Cao Dai -temppelissä, Đà Nẵng

Riisinuudelisoppaa Cao Dai -temppelissä, Đà Nẵng

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?

Vietnamista kahvia, Kreikasta oliiviöljyä, Kurdistanista mystisiä vihreitä pistaasipatukoita, Tallinnasta Virokeskuksen alakerran marketista Kushmiteetä (saako sitä muuten jo Helsingistä?), yleensä kaikkialta jotain karkkia joka on hyvin säilyvä tuliainen. Joskus tekee mieli herkutella kypsillä mangoilla vielä kotonakin, ja silloin tuon hedelmiä.

Hedelmiä Mỹ Tho:n jokiretkellä

Hedelmiä Mỹ Tho:n jokiretkellä

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 2.10.2014 14:05

  Näitä haasteita on ollut mukava lueskella vaikka en ole itse saanut tätä aikaiseksi! Liian tulinen ruoka ei maistu täälläkään, Intian reissun jälkeen helpotti hetken syödä ihan perus perunamössöjä. Ja nuo Reykjavikin raakaruokajälkkärit näyttävät herkullisilta!!

  • Vastaa Arja 2.10.2014 18:43

   Mä luin jostain Sri Lankan matkan jälkeen, että siellä on Aasian tulisimmat curryt. Paljon sillä saarella jäi näkemättä, mutta ruoan vuoksi sinne ei tuu kyllä ihan heti mentyä (paitsi ehkä jos joskus tarttee laihduttaa se vois olla hyvä, heh). Voin kyllä uskoa että Intiankin jälkeen perunamössöt maistuu hetkisen! 🙂

 • Vastaa Lena / london and beyond 3.10.2014 10:38

  Kiva kun lähdit haasteeseen mukaan!

  Olet jo toinen joka mainitsee ensimmäisen kysymyksen yhteydessä guacamolen, en ymmärrä miksi itse jätin sen siitä pois. Se on jotain niiiiiin hyvää, tortillojen kanssa ja nachojen dippinä 🙂

  • Vastaa Arja 3.10.2014 10:47

   Hei, hienoa saada kommentti hienon haasteen tekijältä! 🙂 (täytyy myöntää että luin näitä jo niin monesta paikasta, että menin itsekin sekaisin mistä haaste lähti liikenteeseen)

   Ruoka on kyllä matkailuun liittyen aina mukava aihe, ja maailmassa niin monta herkkua että monta taisi itseltänikin unohtua mainita. Tällä viikolla kun tehtiin kotona tortilloja niin guacamole oli mielessä 🙂

  Jätä vastaus