Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Villieläinten bongailua Krugerissa - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Villieläinten bongailua Krugerissa

Olin Krugerissa safarilla talvella 2010, kun graduuni liittyneen Mosambikin kenttämatkan päätteeksi lähdettiin muutamaksi päiväksi Etelä-Afrikan puolelle bongailemaan eläimiä. Otimme Maputosta Mozambik City Toursin kahden päivän ja yhden yön mittaisen retken, johon kuului safariajelut oppaan kanssa kahtena päivänä ja yö lodgessa. Pakettiin kuulunut illallinen syötiin tähänastisen elämäni eksoottisimmassa ympäristössä lodgen terassilla, tulien loimutessa ja pahkasikojen röhkiessä terassin alla.

Safarikokemus oli aivan mielettömän huikea ja jännittävä. Ajeltiin autolla hitaasti pitkin valtavan puiston teitä, eikä koskaan tiennyt, mikä mutkan takana odottaa. Olo oli kuin toisessa maailmassa, kun yleisimmin vastaantulevat otukset olivat seeproja tai erilaisia antilooppeja. Jälkimmäisiä oli enemmän kuin suomalaisessa metsässä näkee lintuja. Heti puiston porteista sisään ajettuamme tien vieressä maleksi yksinäinen auringolta suojaavan mutakylvyn ottanut nuori urosnorsu.

Toinen ajeluista tehtiin aikaisin aamun sarastaessa, jolloin mm. kissaeläimet ovat aktiivisempia kuin päivällä. Kissaeläimistä nähtiin tosin vain heinikossa nukkuvia leijonia, ja nekin päiväsaikaan. Kuuluisasta “big fivesta” jäi uupumaan ainoastaan leopardi, kun leijonan ja norsujen lisäksi ihastelimme useampaakin sarvikuonolajia, ja seurasimme pitkän tovin nuoren puhvelin astelua pensaikosta heinittyneen ajoväylän yli. Leopardit ovat ainakin yksi hyvä syy palata Krugeriin vielä joskus! Mielettömin ilmestys oli kuitenkin kiistatta kirahvi. Ei sitä vaan voi ihminen ymmärtää, mistä tuollainen eläin on tänne maapallolle tupsahtanut. Tiesittekö muuten, että kirahvit viettävät suurimman osan hereilläoloajastaan syöden?

 

Lisää mielettömiä eläinjuttuja ja kuvia voi lukea ainakin Vaihda vapaalle -blogista, jossa ollaan juuri nyt Etelä-Afrikassa!

Edellinen viesti Seuraava viesti

6 Kommentit

 • Vastaa AnnKat 23.11.2014 12:57

  Oon tainnut lukea liikaa näitä Afrikan safari -postauksia ja nyt oma matkakuume on nousussa. Mielettömän näköistä ja upeita kuvia! Tonne kun itsekin joskus pääsisi. 🙂

  • Vastaa Arja 23.11.2014 22:51

   Kiitos! Jos joku asia tuossa safarimatkassa harmittaa niin se, että mukana oli vaan pokkarikamera. Eipä ne kuvauskohteet silti siitä sen huonommiksi muuttuneet! Matkablogien lukeminen ei tosiaan tee hyvää krooniselle matkakuumeelle – omakin kohdelista on kasvanut aika ronskisti sen jälkeen kun olen alkanut blogeja enemmän seurata. Yhtenä päivänä katselin lentoja, ja Johannesburgiin näyttää pääsevän noin 600 eurolla, mikä oli mielestäni yllättävän vähän. Totesin sitten ettei tuo Etelä-Afrikka kuitenkaan ole ihan saavuttamattomissa omaan piikkiinkään maksettuna, jos vaan vähän jaksaisi säästellä 🙂

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 26.11.2014 02:20

  “Jälkimmäisiä oli enemmän kuin suomalaisessa metsässä näkee lintuja.”

  Tämä vähän huvitti. Nykyään on ruvennut tuntumaan, että suomalaisessa metsässä on mitään elimiä yllättävän vähän, kun coloradolaiseen metsään lähtiessäkin tuntuu, että joka kerta tulee vastaan joku hirvi tai vapiti.

  • Vastaa Arja 26.11.2014 08:09

   On kyllä helppo uskoa, että sinne verrattuna suomalaisessa metsässä tulee vastaan lähinnä sammalta ja kiviä 🙂 Vanhempieni luona maalla lintuja sentään vielä riittää, mutta kyllä sielläkin mieluusti törmäisi vähän useammin vaikka hirveen tai peuraan.

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 14.12.2014 22:02

  Varmasti aivan mahtava kokemus! Mäki haluun 😀

  • Vastaa Arja 14.12.2014 23:44

   Tätä ei voi kuin suositella 🙂

  Jätä vastaus