Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Herkuttelumatkalla jouluisessa Tallinnassa - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Herkuttelumatkalla jouluisessa Tallinnassa

Tallinnan päiväreissu oli ollut suunnitelmissa koko syksyn. Minkäpä muunkaan, kuin ruoan vuoksi! Kesäkuussa päädyimme nelipäiväiseltä Saarenmaan pyöräreissulta Tallinnaan tuolloin melko uuteen ravintolaan nimeltä Vegan Restoran V. Jos tätä nyt voi tunnustaa, niin ravintolan herkulliset ja mielikuvitukselliset ruoka-annokset saivat minut paikkailemaan Saarenmaalla kulutettuja kaloreita oikein pitkän kaavan mukaan alkupalalla, kahdella pääruoalla ja kahdella jälkiruoalla. Oli elämäni ensimmäinen kerta kun tilaan à la carte -ravintolassa lisää, mutta tämän tunnelmallisen ravintolan todella edullinen hintataso mahdollistaisi vaikka kolmannenkin pääruoan tilaamisen.

 

Vieraillessamme ravintolassa uudelleen marraskuussa lista oli vaihtunut suurimmalta osin sitten kesän, mikä oli tietysti mukava asia. Alkuruoaksi J söi mm. kasviksia, vegaanijuustoja, tahnoja ja muita tapasmaisia juttuja sisältävän maistelulautasen ja minä kurpitsa-bataatti-kookoskeittoa. Jos näiden täydellisiä makuyhdistelmiä tavoittelevien annosten jälkeen olimmekin vielä tajuissamme, hoitivat mausteista tofua, grillattua ananasta, quinoaa ja maapähkinäkastiketta sisältävät pääruoat loput! Enkä paljon liioittele. V on hintatasoonsa nähden aivan järjettömän hyvä ravintola riippumatta siitä, onko tottunut syömään jokaisella aterialla lihaa vai ei. Väitän, että täällä sitä ei kaipaa.

Edellisen käyntikerran suosikkimme tyrnijälkkäri loisti poissaolollaan, mutta testattuamme molemmat menun jälkkärit löysimme uuden suosikin vihreäteepalleroista ja appelsiinivaahdosta. Tätä olisimme tilanneet lisää, jollei kahden tunnin varauksemme olisi ollut loppumaisillaan. Ravintola oli tälläkin kertaa täyteen buukattu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen Tallinnan reissua.

Päivän muu suunniteltu ohjelma heitti kuperkeikkaa, kun teletornin näköalatasanne oli jo satamasta katsottuna paksun sumun peitossa. Päädyimme sitten haahuilemaan vanhan kaupungin vanhat kolkat läpi, mikä on tietysti aina mukavaa. Pimeän tultua Raatihuoneentorilla orasti joulutunnelmaa. Liekö vilkkaampi joulutoriaika kuitenkin vielä tuloillaan joulukuussa.

tallinna raatihuonetallinna tori 2 tallinna tori 3

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

11 Kommentit

 • Vastaa Mari 3.12.2014 23:17

  Ihania Tallinnan tunnelmia! Me käytiin myös viime reissulla elokuun lopulla Vegan V:ssä, ja vaikka mulle maistuu myös liha, niin kuten mainitsitkin, tuolla sitä ei jäänyt kaipaamaan! Ilmeisen suosittu paikka tosiaan, sillä mahduttiin juuri ja juuri syömään ilman pöytävarausta – tämä varmaan kielii paikan suosiosta. Tulipa nälkä tätä lukiessa! 😀

  • Vastaa Arja 3.12.2014 23:29

   Kyllä, suosio kertoo kaiken! Musta on ilahduttavaa että vegeravintola voi olla niin suosittu että sinne pitää varata, mutta tätä paikkaa ei kyllä pitäisikään vegeravintolana ajatella kun se on vaan yksinkertaisesti hyvä ravintola. Kesällä niillä on onneksi ihana terassi siinä Rataskaevu-kadulla, ja silloin saattaa mahtua syömään ex tempore 🙂

 • Vastaa Anne | Metallia Matkassa 6.12.2014 12:51

  Pitääkin pistää tuo ravintola korvan taa seuraavaa Tallinnan matkaa varten 🙂 Tallinnasta löytyy kyllä tosi paljon kivoja ravintoloita, me vierailtiin viimeksi Rataskaevu 16:ssa. Sinne tosin piti kyllä tehdä pöytävaraus etukäteen, koska on niin suosittu – siitä huolimatta onneksi tosi edullinen, 3 ruokalajin illallinen viinilasillisen kanssa maksoi 20 euroa!

  Miten kaikilla on aina kuva lokista tuolla näköalapaikalla! 😀

  • Vastaa Arja 6.12.2014 12:56

   Tallinnan yksi parhaista puolista on ehdottomasti, että sinne voi lähteä pienelläkin budjetilla syömään hyvin ja pitkän kaavan mukaan. Suomessa kun on aika harvoin tuollaiseen varaa. Pitääpä tsekata Rataskaevu 16!

   Lokki näytti minusta siltä, ettei se ollut ensimmäistä kertaa paikalla poseeraamassa. Ehkä se on se sama lokki kaikilla? 😉

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 14.12.2014 21:58

  Vaikuttaa hyvältä paikalta ja ajatus vegaanisesta ravintolasta on jo niin kutkuttava! Että voi tilata listalta ihan mitä vaan ja tosi hienoa että vegaaniruoka alkaa olla suosittua muidenkin kuin meidän vegeveteraanien keskuudessa 🙂

  • Vastaa Arja 14.12.2014 23:45

   Sanopa muuta! Tuossa hurmoksessa sitä tuli itsekin ekalla kerralla tilailtua vaikka mitä 🙂 Aivan mahtavaa, että vegaaniravintolasta on tullut noin suosittu.

 • Vastaa Meri 23.12.2014 14:08

  Oi, nyt kyllä herahti vesi tämänkin vannoutuneen lihansyöjän kielelle. Pakko päästä tonne maistelemaan! Tallinna kutsuu joulun välipäivinä, ehkäpä siis jo silloin. 🙂 Vois tehdä vegeruoka muutenkin ihan hyvää kaikkien joulumättöjen jälkeen…

  • Vastaa Arja 24.12.2014 00:57

   Suosittelen lämpimästi! Mutta, kannattaa tosiaan varata, muuten voi joutua pettymään kun kaikki on sulattelemassa kinkkuja V:n ei-niin-kevyillä vegeherkuilla 😉

 • Vastaa Sanna Wallenius 7.1.2015 21:56

  Nam! Ihanalta näyttää toi vegerafla. Ja kuvat muutenkin! 🙂 Onpa kiva lähteä Tallinnaan näillä eväillä.

  • Vastaa Arja 7.1.2015 22:23

   Kiitos! Ihana ravintola se onkin. Mukava kuulla jälkikäteen mitä piditte, mikäli satutte V:hen syömään 🙂

 • Vastaa Kukkis 21.10.2015 12:04

  Viime viikonloppuna oltiin pitkästä aikaa Tallinnassa ja olin varannut ennakkoon pöydän juurikin V:stä, kiitos tämän blogin! Ah, oli kyllä herkullisia ruokia ja paikkakin on ihana, sekä henkilökunta todella ystävällistä. Toisena alkuruokana meilläkin oli tuo herkuttelulautanen, mmmm, koska pääsis takaisin tuonne?! 🙂

 • Jätä vastaus