Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Yö Solo Sokos Hotel Tornissa - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Yö Solo Sokos Hotel Tornissa

Sain Rantapallon bloggaajakortin mukana mahdollisuuden yöpyä Sokos-ketjun hotellissa vielä viime vuoden puolella. Koska joulukuussa ei ollut tiedossa reissuja eikä edes aikaa reissata Helsinkiä pidemmälle, päätimme käyttää tilaisuuden hyväksi ja tutustua jo pitkään kiehtoneeseen Sokos Hotel Torniin. Pieni keskelle viikkoa osunut hotelliloma olikin mukava piristys joulun välipäiviin, ja hotelliaamiainen oli todellista luksusta ennen vuoden toiseksi viimeistä työpäivää.

Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että Torni saa täydet pisteet ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta kautta vierailun. Respassa, aamiaisella sekä tiedustellessani pyöränsäilytysmahdollisuutta etukäteen puhelimitse henkilökunta vastasi kaikkiin kysymyksiimme nopeasti, asiantuntevasti ja erityisen ystävällisesti.

Olin nettivarauksen yhteydessä toivonut huoneeseen kylpyammetta sekä näköalaa yläkerroksista (toiveet sai rastittaa varauksen yhteydessä), mutta meidät majoitettiin neljännen kerroksen suihkukaapilla varusteltuun Solo Queen -huoneeseen. Saapuessamme hotelliin viiden jälkeen meille kerrottiin ettei kylpyammehuoneita ole enää jäljellä – viisas yöpyjä olisikin esittänyt toiveen hotelliin uudelleen puhelimitse päivää tai muutamaa ennen yöpymistä. Satunpa nimittäin olemaan kylpyhullu, ja ammeet on mielestäni ehdottomasti yksi hotelliyöpymisten parhaita juttuja! Saimme valita huoneen modernisti tai kansallisromanttisesti sisustetun väliltä, ja valitsin kuvien perusteella ensimmäisen.

Huone itsessään oli aika pieni ja pimeä ja ikkunasta näkymä vastapäiseen rakennukseen. Huoneessa oli saapuessamme myös vahva puhdistusaineen haju, eikä sinne tehnyt mieli jäädä heti pidemmäksi aikaa vaan lähdimmekin saman tien kaupungille syömään. Palattuamme muutamien tuntien kuluttua huoneessa oli kuitenkin jo miedompi tuoksu.

Huone ja huonekalut olivat siistejä ja hyväkuntoisia, kuten kylpyhuonekin. Kylppäristä löytyi hyväntuoksuiset saippuat ja shampoot, sekä lisäbonuksena hoitoainetta. Käsisaippuoista tykkään tosin eniten nestemäisessä muodossa seinäannostelijassa, sillä Tornistakin löytyneet palasaippuat kuluttavat ikävästi kuivia talvikäsiä.

Torni on kuitenkin sijainniltaan sellainen, ettei sinne välttämättä tulla ensisijaisesti viettämään aikaa huoneessa, vaan majoittumaan Helsingin ydinkeskustan palvelujen ja tapahtumien äärelle. Tornin perushuoneet eivät ehkä tarjoa parasta ympäristöä hotellihuoneessa lötköttelyyn, mutta ne ovat paikallaan teatteri-, konsertti- tai shoppailumatkailijoille. Sekä tietenkin kaikille historiasta kiinnostuneille, jotka voivat tutustua hotellin vaiheisiin huoneesta löytyvästä kirjasta.

Huoneen parisänky koostui kahden hengen joustinpatjasta, jonka päällä oli petauspatja. Sänky oli mukava nukkua, mutten ole koskaan ymmärtänyt yhtenäisiä kahden hengen joustinpatjoja. Herkkäuninen herää patjan jousimeren vellontaan, kun painavampi vieruskaveri kääntää kylkeä. Kolmen tyynyn valikoima oli kiva yllätys, vaikkei me ergonomiatyynyillä nukkuvat niskavaivaiset yrityksistä huolimatta oikein löydetty niistä sopivia. Yhtäkaikki arvostan tyynyvalikoimaa.

Tornin alakerroksissa vietetyn yön paras puoli selvisi meille kuitenkin vasta yöunien jälkeen. Ykköseksi tällä hotellivierailulla nousi aivan ehdottomasti aamiainen. Tornin solo-aamiainen todellakin oli useamman asteen perushotelliaamiaista parempi, ja sen sai lisäksi nauttia tiistaiaamuna rauhallisessa tunnelmassa. Pöytiin tuotiin erikoiskahvit ja haudutetut teet tilauksen mukaan – hymyn kera, kuten hotellin nettisivulla luvataan – ja gluteenittomana leipänä tarjoiltiin herkullista oliiveilla ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua leipää. Noutopöydistä löytyi tuoreita leipiä, hedelmiä, kasviksia, juustoja, jogurtteja, pähkinöitä ja lämpimiä ruokia kauniisti esille laitettuna. Munakokkeli oli ihanaa, ja kaikki mahdollinen oli tehty laktoosittomaksi. Henkilökunta vastaili osaavasti ja asiantuntevasti kaikenlaisiin kysymyksiini erityisruokavalioista. Vegaaneille aamiaisen proteiinimäärä saattaisi jäädä vähäiseksi, sillä hotellissa on vegaanituotteena tarjolla vain soijamaitoa pyynnöstä. Toisaalta vilja- ja kasvisvalikoimaa löytyy runsaasti. J kehui aamiaista vaatimattomasti parhaaksi koskaan syömäkseen aamupalaksi.

J tuli hotelliin pyörällä, ja olin jo etukäteen varmistanut, että pyörälle löytyy säilytyspaikka. Pyörä vietiin hotellin eteisestä lukitulle sivukäytävälle, ja sieltä se löytyi aamulla. Vaikka polkupyöräilijä taitaa olla Tornissa harvinaisuus, voi pyörämatkailijakin jättää kulkuvälineensä huoletta hotellin hoiviin yöksi. Isomman pyöräilijäporukan kannattaisi ehkä kuitenkin varmistaa pyörien säilytys etukäteen, sillä säilytyskäytävä näytti aika ahtaalta.

Tornin vierailuun kuuluu tietysti olennaisena osana vierailu yläkerran näköalatasanteella. Me ihastelimme tuosta 1930-luvun pilvenpiirtäjästä öistä ja lumista Helsinkiä.

Yhteenvetona suosittelisin Tornin Solo Queen -huonetta matkailijalle, joka ei tule viettämään aikaa hotellihuoneessa vaan haluaa majoittua Helsingin ytimessä historiaa havisevassa rakennuksessa muiden palveluiden takia. Ja tietenkin sellaiselle, joka arvostaa hyvää palvelua sekä aamun aloitusta erinomaisella ja rauhallisella aamiaisella.

 

Postaus on toteutettu yhteistyössä Solo Sokos Hotel Tornin kanssa, kokemukset ja mielipiteet ovat luonnollisesti omiani.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Meri 3.1.2015 01:46

  Hotelliaamiaiset on parasta! Ja Tornin näköala on ihan ykkönen varsinkin kesäisin, mutta eipä tuo talvinen maisemakaan huonolta näytä. 🙂

  • Vastaa Arja 3.1.2015 10:35

   Parhaita ovat, ja oli ihanaa kokea vielä positiivinen yllätys yleensäkin hyvien hotelliaamiaisten joukossa. Saatanpa mennä joskus uudestaan ihan vaan aamiaisellekin 🙂 Tornin näköala on kyllä ihan ykkönen, onnekkaasti päästiin ihastetelmaan tuota talvista versiota justiinsa lumisena päivänä!

 • Vastaa Maarit Johanna 3.1.2015 10:55

  Olipa hyvännäköiset aamiaiset teillä! Melko moni bloggaaja taitaa olla ihan ylirakastunut Torniin. Pitäisi itsekin käydä visiitillä. Mulla kans saattais pisteet tippua puhdistusaineen hajusta. Olen melko herkkä tuollaisille ja jos ei huoneessa pystyisi olemaan sen takia, olis se kyllä aika inhottavaa.

  • Vastaa Arja 3.1.2015 11:02

   Niinpä, J sattuu olemaan aika herkkä voimakkaille hajuille joten se oli vähän inhottava yllätys. Onneksi asia kuitenkin korjaantui illan aikana. Aamiaiseen kyllä rakastuttiin ihan täysillä, oli vaan niiiiin hyvää 🙂 Suosittelen kyllä visiittiä!

 • Vastaa -A- 4.7.2016 17:50

  Ai jaa. Mistähän johtuu, että jokaisessa blogissa mainitaan “yhteistyössä Tornin kanssa”?? Kyllähän sillä saadaan tämäkin perus-hotelliaamiainen näyttämään ja kuulostamaan aivan muulta kuin mitä se on. Rankin pettymys hotellimajoittumisessa Suomessa varmaan ikinä!!!

  • Vastaa Arja 10.7.2016 12:06

   Itse olen käynyt Tornissa erikseen aamiaisella ihan omalla rahalla tuon yöpymisen jälkeenkin, koska minusta aamiainen on tosiaankin hyvä 🙂 Majoitus ei vastannut kaikilta osin odotuksiani, kuten tekstistäkin käy ilmi, mutta totta on, että tältä hotellilta odottikin aika paljon!

  Jätä vastaus