Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkoja ja haaveita vuodelle 2015 - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Matkoja ja haaveita vuodelle 2015

Uusi vuosi tuo tullessaan uudet jännät matkat. Jokunen reissu on jo alkaneelle vuodelle varmistunutkin ja muutama on suunnitteluasteella. Lisäksi on tietysti roppakaupalla matkahaaveita, joista jokunen saattaa ensi vuonna toteutuakin.

1. Filippiinit
Helmikuussa lähdenkin jo niin kivalle matkalle, kuin kahden viikon reissulle Filippiineille! Hiukkasen arvelutti, onko noin lyhyttä matkaa varten järkeä ottaa kahden vaihdon lentoja, mutta nyt tulee sellainekin reissu kokeiltua. Edes matkakuume ei kasvata lomapäiväsaldoa, joten on tyydyttävä kahteen viikkoon ja otettava siitä irti kaikki mahdollinen. Haaveissa on pitkästä aikaa matkustaa oikein kunnon reppureissumeiningillä samoilla kulkuvälineillä kuin paikallisetkin, nähdä upeita luontopaikkoja ja toivottavasti kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni snorklausta. Kaupunkilomailusta ei tällä reissulla perusteta, ja Manila toiminee vain läpikulkupaikkana. Kamerapussi vedenalaiseen kuvaukseen on jo hankittu!

Tunnelmaa edelliseltä Aasian reppureissulta Mekong-joelta.

2. Pääsiäisen hiihtoreissu Saariselälle
Viime vuoden heinäkuussa pääsin nauttimaan Saariselän kesästä, ja huhtikuussa olisi vuorossa hiihtoladuilla retkeily. Sukset ovat olleet edellisen kerran jalassani kaksi vuotta sitten, joten mikäpä sen mukavampaa kuin päästä käyttämään niitä pitkästä aikaa oikein kunnon kevättalvimaisemissa. Reissussa testataan myös Saariselän uutta koiralatua pakkasta pelkäämättömän lapinkoira Ension kanssa.

Kesällä Saariselällä solisevat kirkkaat tunturipurot

Tuleva Saariselän matkakaverini

Tuleva Saariselän matkakaverini

3. Keski-Eurooppaa pyöräillen
Tiesittekö, että Eurooppassa risteilee yli 70 000 km pyöräreittejä? Osa näistä reiteistä on viimeisen päälle merkittyjä ja osan liittäminen Eurovelo-verkostoon on vasta suunnitteluasteella. Virossa olen näilläkin reiteillä jo muutamaan otteeseen pyöräillyt ja tulen todennäköisesti pyöräilemään tänäkin vuonna, mutta ensi kesällä olisi lisäksi tarkoitus risteillä Euroveloja pitkin vähän pidemmän matkaa ainakin Hollannissa, Saksassa ja Ranskassa.

Kuva: eurovelo.org

Kuva: eurovelo.org

4. Kaupunkilomailua
Viime vuonna olivat vuorossa Berliini ja Lontoo, ja kävisin mielelläni molemmissa tänä vuonna uudelleen. Pariisin ja Rooman edellisista visiiteistä alkaa olla kymmenisen vuotta aikaa, ja italialainen jäätelö maistuisi. Toisaalta kaikki Espanjan kaupungit on näkemättä ja kokematta, ja Lissabonistakin olen nähnyt vain pienen palan läpikulkumatkalla lentokentälle. Mitään kaupunkilomaa ei ole vielä varattu eikä lyöty lukkoon, mutta vuoden aikana nappaan varmasti edullisen lentotarjouksen jos toisenkin.

5. Uusi-Seelanti
Pitkäaikainen suurempi matkahaave, jota Islannin tuliperäiset maisemat eivät ainakaan työntäneet taka-alalle. Tänne olisi alustava suunnitelma suunnata talvella 2015-2016. Ensin kuitenkin kartutetaan matkakassaa.

Islantilaista höyryävää maisemaa

Islantilaista höyryävää maisemaa

6. Itä-Euroopan reili
Tälle vuodelle todennäköisesti vain haave. Suurin osa Länsi-Euroopan maista on tullut kierrettyä tai niissä on tullut piipahdettua, mutta Itä-Euroopan kohdalla sivistyksessäni on monta aukkoa. Luin loppuvuodesta artikkelin Kosovosta ja aloin haaveilla oikein kunnon junareissusta ympäri Balkanin niemimaata.

 

Minne sinä aijot matkustaa tänä vuonna? Matkahaaveet voi huomisiltaan saakka kertoa myös matkamessujen lippuarvontapostaukseen, jolloin olet mukana arvonnassa!

Edellinen viesti Seuraava viesti

15 Kommentit

 • Vastaa Meri 10.1.2015 12:42

  Kannatan Balkania! Hauska paikka. Isän duunien takia oon siellä viettänyt lapsuudessa ja nuoruudessa monta kesää, ja yhden matkan tehnyt yksin sinne viitisen vuotta sitten.

  Ja Filippiinit.. Ai että mä haluisin sinne. Minne päin suuntaat siellä? Oon myös mennyt kahden vaihdon lennoilla pariksi viikoksi Aasiaan, kuulostaa itse asiassa pahemmalta kuin mitä onkaan.

  • Vastaa Arja 10.1.2015 12:56

   Filippiinien tarkemmat speksit on vielä vähän auki, muutama mielenkiintoinen juttu siellä olisi mitä ehdottomasti haluaisin käydä katsomassa, mutten tiedä onko ne liian kaukana toisistaan kahden viikon matka-aikaa ajatellen…tästä kuitenkin lisää heti kun reissu on tarkemmin matkakaverini kanssa suunniteltu 🙂 Kahden vaihdon lennot on mustakin olleet ihan ok, mutten ole koskaan ottanut sellaisia vain kahdeksi viikoksi ja mietityttää miten siinä ajassa palautuu edellisistä lennoista. Tietysti suorilla lennoilla lentäminen olisi ekologisinta, mutta Manilaan ei toisaalta vaihdottomasti pääse.

   Ootko kirjoittanut Balkanista? En suoriltaan löytänyt juttua sun blogista. Aihe kiinnostaa 🙂

   • Vastaa Meri 10.1.2015 13:02

    En oo kirjottanut! Pitäis varmaan laittaa to do -listalle.

 • Vastaa Maarit Johanna 10.1.2015 17:50

  Ollaan puhuttu puoliksi tosissaan kotona Keski-Euroopan pyöräretkestä kesäksi. Ei ollut mitään hajua että tuollainen reittiverkosto pyöräteistä on olemassa joten suuret kiitokset linkistä! Se tallentui heti kirjanmerkkeihin ja haaveet saavat ehkä jotain konkretiaa ^^ Peukutan suunnitelmille!

  • Vastaa Arja 11.1.2015 00:13

   Kiitos! Ja mahtavaa, jos löysit tästä uuden sivuston pyöräreissun suunnitteluun. Valinnanvaraa noissa Euroveloissa ainakin riittää 🙂

 • Vastaa Inka 11.1.2015 09:20

  Mahtavia suunnitelmia! Mua kiinnostaa erityisesti tuo pyöräily Euroopassa, sillä vaikka polkeminen onkin hyvin lähellä sydäntä, en oo tehny koskaan mitään pidempiä pyöräreissuja – 50 kilsaa taitaa olla pisin!

  Sun seikkailuista inspiroituneena aionkin nyt alkaa houkutella aviomiestä (eli henkilökohtaista pyörämekaanikkoa) pyöräreissulle edes Suomen sisällä. Ei ehkä onnistu tänä tai ens vuonnakaan, mutta toivottavasti mekin poljetaan joskus vielä eurooppalaisia pyöräreissuja pitkin!

  Tapasin muuten syksyllä noin viiskymppisen saksalaismiehen, joka kertoi lähteneensä polkemaan viime kesänä Tonavaa pitkin itään. Oli pyytänyt veljeltään munamankelin, jonka voi tarvittaessa viskata mäkeen kun sitä ei enää tarvi, ja pyöräilly 600 kilometriä jokivartta pitkin. Oli ollut kuulemma aikamoinen seikkailu!

  • Vastaa Arja 11.1.2015 11:08

   Kiitos! Ja hei ihan mahtavaa, pidän täällä peukkuja sun houkuttelulle, toivottavasti ne tuottaa tulosta ja pääsette pian pyörän selässä seikkailemaan! Suomessakin löytyy kyllä hienoja juttuja pyöräretkillä koluttavaksi, ja onhan tuossa tuo Viro naapurissa, sinne kun on hirveän helppo lähteä ihan muutamaksi päiväksikin ihmettelemään kaunista maaseutua.

   Itse yritän koko ajan hioa epätoivoisesti pyörämekaanikon taitojani, kun ensi kesän pyöräreissu olisi tarkoitus tehdä tyttöporukalla eikä oo henkilökohtaista mekaanikkoa mukana. Harjoiteltavaa riittää 🙂

 • Vastaa AnnKat 11.1.2015 22:12

  Viime toukokuussa kierrettiin Eurooppaa vähän idempänä. Uusissa paikoissa tuli käytyä, kun reitti kulki tuolla Bosnia-Monternegro-Albania-Kosovo-Makedonia -suunnalla. Serbia oli alunperin myös meidän suunnitelmissa, mutta viime kevään Balkanin tulvat laittoi joltain osin meidän suunnitelmat täysin uusiksi.
  Itse tehtiin koko reissu busseilla ja kyydeillä. Bussiyhteydet on huomattavasti paremmat kuin junien, joten suosittelen niiden käyttämistä. Hinnat on myös todella edullisia.

  • Vastaa Arja 11.1.2015 23:07

   Kuulostaa juuri sellaiselta reitiltä, jonka itsekin haluaisin toteuttaa! Olitko sä kirjoittanut tuosta reissusta blogiin? En löytänyt tunnisteista. Pääsinkin sattumalta eilen juttelemaan Balkan-ekspertin kanssa ja hänkin suositteli busseja.

   • Vastaa AnnKat 11.1.2015 23:19

    Kaikki kirjoitettu taitaa olla vielä luonnosvaiheessa… Pitäisi varmaan alkaa niitäkin julkaisemaan. 😀

    • Vastaa Arja 11.1.2015 23:37

     Okei, jään innolla odottelemaan niitä juttuja 🙂

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 13.1.2015 16:34

  Pyörämatka Keski-Euroopassa olisi kieltämättä aika vänkä! En vaan ole ihan varma, viivynkö täällä kesään saakka, ja nyt sää on niin ankea etten taatusti kaiva pyörääni kellarista.

  Mulla ei ole tällä hetkellä varmasti suunnitelmissa kuin laskettelua Coloradossa, mutta puheissa on vilahtanut mm. Florida, Meksiko, Utah, Columbia ja Lontoo. Ja tietty Pariisiin olen taas lähdössä ensi viikolla, mutta alkaa vähän tuntua, että Ranskaa “ei lasketa” kun se on niin lähellä.

  • Vastaa Arja 13.1.2015 22:26

   Kivoilta kuulostaa sinunkin suunnitelmat! Meksikosta haaveilen minäkin, vaikkei se olekaan ihan päällimmäisenä listalla. Toivottavasti sen ja muun Lattariamerikan vuoro tulee vielä lähivuosina. Ja täältä Helsingistä päin katsottuna Ranskakin kyllä lasketaan 🙂

   Itse oon intohimoinen talvipyöräilijä, mutta viime päivinä on saanut rymytä senmoisissa kinoksissa, että ymmärrän hyvin ettei kaikki sellaisesta innostu. Kesällä sulla olisi kyllä runsaasti mahtavia pyöräreitistöjä lähellä!

 • Vastaa MerjaR 27.1.2015 16:24

  Olemme vuosien varrella (-96 alkaen) pyöräilleet Viron kaikissa maakunnissa. Saarenmaalta mekin aloitettiin! Sittemmin pyöräreissut pääsi vähän lapasesta ja alkoivat kestää 3-4 viikkoa. Yksi hyvä/helppo reitti on Itämeren rantaa Salsa-Puola-Kaliningrad-Liettua-Latvia(-Viro). Myös Reinin laaksossa on mukavasti katsottavaa ja sopivin välein majapaikkoja. Me aloitimme pyöräilymme Karlsruhesta ja seurasimme Reinin varren pyöräteitä merelle asti. Saksassa ja Hollannissa (jossain määrin myös Ranskassa ja Belgiassa) on edullista ja helppoa nousta paikallisjunaan, jos on alle 10 astetta, vastatuuli ja sadetta vaakasuoraan! Tänä vuonna palaamme juurille – eli 2½ viikkoa länsi-Virossa, mutta ehkä myös myöhemmin loppukesästä Loiren rantoja pyöräilemme 😉 Taidanpa merkata blogisi suosikkeihin, jotta voin “varastaa” hyviä reittiehdotuksia. Mekin ollaan yritelty virittää blogia, mutta ihan aina ei jaksa…(https://hannujamerja.wordpress.com/)

  • Vastaa Arja 27.1.2015 18:54

   Hei Merja, kiva kun kommentoit! Teillä onkin paljon hienoja pyöräreissuja takana 🙂 Pitää käydä lukemassa niistä blogistannekin. Samaisella Reinin pyöräreitillä tulen näillä näkymin polkemaan ensi kesänä, ja ehkäpä siinä matkan varrella ohitetaan Karlsruhekin! Kiva kuulla, että paikallisjunallakin voi matkustaa pyörän kanssa, vaikka sääolosuhteet eivät tietysti ole ongelma kunhan pukeutuu oikein. Länsi-Viroon jaksaa aina palata takaisin, ja luulenpa että minunkin ensi kesän pitkän viikonlopun pyöräreissu suuntaa taas sinne.

  Jätä vastaus