Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Uusivuosi Scandic Park Helsingissä - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Uusivuosi Scandic Park Helsingissä

Edit 1.2.2015: Scandic Park Helsinki otti palautteeni aamiaisesta hyvin vastaan, ja hotellista luvattiin kehittää gluteenitonta aamiaisvalikoimaa paremmaksi!

 

Bloggaajakortin myötä pääsin yöpymään viime vuoden puolella myös Scandicin hotellissa. Tiedustelin majoitusmahdollisuutta Helsingissä uudenvuodenyönä, ja meille tarjottiin Scandic Park Helsinkiä, joka on suurelta osin uudistettu vuonna 2014.

Scandic Park sijaitsee Mannerhiemintien varrella, ja sieltä pääsee julkisilla ydinkeskustaan viidessä ja kävellen kymmenessä minuutissa. Hotelli on vuosien ajan ollut erinäisten työ- ja koulumatkojeni varrella, mutten ollut koskaan käynyt sen sisällä. Hotellin ulkokuori ei ole erityisen houkutteleva, ja olimmekin sitä yllättyneempiä astuessamme moderniin, valoisaan ja siistiin aulaan. Saimme seitsemännen kerroksen Superior extra -huoneen josta avautui upeat näkymät Töölönlahdelle. Melkein harmitti, että tiedossa oli muutakin mukavaa uudenvuodenohjelmaa kuin ilotulitusten katselu huoneemme näköalapaikalta! Olisin helposti voinut jäädä maisemien äärelle koko illaksi.

Tilava huone yllätti todellakin positiivisesti. Uudistettu sisustus oli valoisa, kodikas ja miellyttävä. Vaikka Scandic Parkin lisäksi vastaavalla kaavalla on sisustettu ainakin Scandic Kuopio sekä ketjun uusi konttihotelli, huoneessa oli yksityiskohtia jotka toivat sinne kivaa persoonallisuuden tuntua. Huoneen valaistustakin sai säädettyä eri tavoin, ja olin erityisen ilahtunut lajittelun mahdollistavasta roska-asiasta. TV:stä löytyi iso HDMI ja USB-liitännät, joihin olisi pystynyt liittämään omia laitteita.

Huoneen valaistusta pystyi säätämään kivasti

Huoneen valaistusta pystyi säätämään kivasti

Kääntyvän peilin toiselta puolelta löytyi silityslauta

Lajittelumahdollisuus lämmitti kierrätyshenkisen yöpyjän mieltä

Sängyt olivat erilliset, twin-versioksikin muutettavat mutta lakanoilla yhteen vedetyt. Itse tykkään tällaisesta ratkaisusta, sillä kuten edellisessä hotellipostauksessani mainitsin, kahden hengen joustinpatja ei yleensä tarjoa erityisen hyviä yöunia. Vaikka hotellista löytyi vain yksi tyyny, se oli minusta aika hyvä.

Kylpyyn en tässäkään hotellissa harmillisesti päässyt, mutta kylppäri oli tilava, ja saippuat ja shampoot kivasti seinäannostelijoissa. Hotellissa olisi ollut sauna asiakkaiden käytössä illalla ja aamullakin aina yhteentoista saakka, mutta uudenvuoden juhlinnan vuoksi emme valitettavasti saunaan ehtineet. Toivottavasti vielä joskus pääsen testaamaan uudet saunatilatkin, jonne olisi kävellyt mukavasti huoneessa olleet kylpytakit päällä.

Tämän hotellin huonoin puoli oli aamiainen, ja erityisen huono se oli kaltaiselleni gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Yli 500 huoneen hotellissa henkilökunnalla on varmasti täysi työ pitää aamiaispöytä täynnä ja siistinä. Noutopöytä oli (ehkäpä uudenvuoden kiireistä johtuen) noin puoli tuntia ennen aamiaisajan päättymistä vähemmän imartelevassa kunnossa, eikä henkilökunta ehtinyt täyttää astioita aivan samassa tahdissa, missä ne tyhjenivät. Aamiaisvalikoimaa löytyi ihan kivasti, niitä tavanomaisia aamiaistuotteita, joita isomman hotellin aamiaisella odottaakin saavansa. Laktoosittomia tuotteitakin oli tarjolla kiitettävästi, ja ilahduin kovasti pussiteen lisäksi tarjoillusta irtoteestä sekä tuoreesta ananaksesta. Vegaanituotteita ei aamiaisella ollut soijamaitoa lukuun ottamatta tarjolla.

Seuraavaksi kerron tietoa, joka kiinnostaa muitakin keliakiaa tai vilja-allergiaa sairastavia, mutta voi muiden mielestä kuulostaa turhalta nillitykseltä. Nämä ovat kuitenkin terveyskysymyksiä, jotka soisin ison hotelliketjun huomioivan paremmin. Aamiaistarjoilun gluteenittomat leivät olivat erillisellä pöydällä hyvin kuvun alla, mutta valikoimana oli samoja kuivia vakuumipakkauksiin pakattuja leipiä kuin opiskelijaravintoloissa, sekä mielestäni maailman huonoimpiin kuuluvia Moilasen karjalanpiirakoita (lyön vetoa, ettei kukaan normaaleja viljatuotteita syövä tunnistaisi tätä kivikovaa tuotetta karjalanpiirakaksi, jos sitä maistaisi). Gluteenittomien tuotteiden pöydällä oli leivänpaahdin, mutta viereiseltä pöydältä johtava leivänmuruvana paljasti paahdinta käytetyn muuhunkin kuin gluteenittoman leivän paahtamiseen. Joudun olemaan gluteenittomasta ruokavaliostani todella tarkka ja olikin selvää, että jätin omat leipäni paahtamatta. Pehmitin niitä sen sijaan asiakkaiden käytössä olevassa, aika likaisessa mikrossa.

Yhteenvetona hotellivierailumme oli aamiaista lukuun ottamatta erittäin miellyttävä, ja suosittelen Scandic Park Helsingin uudistettuja huoneita lämpimästi! Hotelli sopii hyvän sijaintinsa puolesta mainiosti kaupungin riennoista nauttivalle matkailijalle, ja ainakin testaamamme Superior extra -huone erinomaisesti myös mukavaa rentoutumista hotellihuoneessa kaipaavalle. Toivoisin kuitenkin, että Scandic huomioisi tulevaisuudessa aamiaisen tiimoilta erityisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavia paremmin.

 

Postaus on toteutettu yhteistyössä Scandic Park Helsingin kanssa, kokemukset ja mielipiteet ovat luonnollisesti omiani.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Maarit Johanna 19.1.2015 08:19

  Voi itku jos jäi aamiaiselta noin surkeat fiilikset mutta voin kyllä ymmärtää jos niitä samoja leipiä on joutunut mussuttamaan koulussakin ettei ihan hotellissa kiinnosta. Mun sisko syö myös todella rajoitettua ruokavaliota ja yleensä määrittelen aamupalan pisteillä että pystyisikö hän saamaan paikassa mahansa täyteen. (juurikin esimerkiksi tuoreita hedelmiä, marjoja, gluteenittomia vaihtoehtoja ja vegaanisia tuotteita)
  Muuten vaikuttaa kivalta hotellilta. Näköalat on mulle aina tärkeitä joten olisin jäänyt ehkä tuijottelemaan 😀
  Ihanat tapetit!

  • Vastaa Arja 19.1.2015 10:04

   Tuo on minusta ihan hyvä tapa arvioida aamiaista – Suomessa nämä erityisruokavaliot on sen verran yleisiä, että niitä voi mielestäni olettaa huomioitavan! Tapetit kyllä oli ihanat ja huone ja hotelli muutenkin, siellä olisi mieluusti viipynyt pidempäänkin 🙂

 • Vastaa Mirja 20.1.2015 21:48

  No onpa kurjaa ettei gluteeniton aamiaisvalikoima ollut parempi, nuo vakuumipakatut leivät on kyllä kamalia! Olettaisi että noin ison hotellin aamiaispöydästä löytyisi tänä päivänä myös gluteenittomaan ruokavalioon kunnon leipävaihtoehtoja, kuten Tampereen Scandicista löytyi!

  • Vastaa Arja 20.1.2015 22:16

   Hei Mirja, kyllähän sitä odottaisi ison hotellin aamiaiselta vähän enemmän. Onneksi yöpymiskokemus oli kuitenkin muilta osin oikein mahtava. Mukava myös kuulla että Tampereen Scandicissa on gluteenittomat aamiaisasiat paremmin, pitänee käydä testaamassa siellä aamiainen joskus 🙂

  Jätä vastaus