Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Filippiinien fiilistelyä - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Filippiinien fiilistelyä

Juttuhan on niin, että kahden viikon ja päivän kuluttua istun jo lentokoneessa, matkalla kohti Filippiinien lämmintä aurinkoa, rantoja ja luonnonihmeitä! Jostain syystä en ole tällä kertaa onnistunut nostattamaan matkakuumettani kovin ajoissa, mutta kun nyt alkaa tuntua siltä, että pieni breikki töistä olisi paikallaan, alkaa reissuintoakin löytyä. Tämän matkapäätöksen tein aika nopeasti ja yllättäen, kun työkaverini oli lähdössä pidemmälle reissulle ja etsi matkaseuraa. Kiinnostuksen kohteet matkalla osuivat sen verran hyvin yksiin että kun laskin taloustilanteenikin sallivan kahden viikon reissun, ei ollut enää mitään syytä olla lähtemättä!

Matkaa varten on tehty alustavia suunnitelmia ja majoituksetkin varattu ensimmäiselle viikolle. Yllätyin, miten kallista majoittuminen Filippiineillä on. Odottamani kaakkoisaasialaiset kympin hotelliyöt loistavat poissaolollaan, kun kahden hengen huoneesta joutuu maksamaan vähintään 50 euroa. Mielenkiinnolla odotan majoitusten tasoa – Vietnamissa tuolla hinnalla olisi saanut jos minkämoisen luksushuoneen.

Minulla ei ole kokemusta monesta aasialaisesta suurkaupungista, mutta näiden vähäisten kokemusten perusteella kaipaan Aasiassa(kin) kaoottisen kaupunkielämän sijaan kauniiseen luontoon. Monet lähtevät Filippiineille kiertämään rantoja, mutta meillä on rantaelämän lisäksi mielessä retkeily ja luonnon ihmettely muuallakin kuin meren äärellä. Huilattuamme ensimmäisen yön Manilan liepeillä matkustamme kuitenkin Pandan-saarelle Mindoron länsipuolelle. Saarelta löytyy vain yksi resortti ja ympäriltä upeat koralliriutat. Loma aloitetaan siis rentoutumalla muutama päivä rannalla ja veden alla.

Kuva: pandan.com

Kuva: pandan.com

Pandanilta suuntaamme takaisin kohti Manilaa, noin puolimatkaan ihmettelemään Taalin tulivuorijärveä. Tulivuori Taal on Filippiinien tulivuorista historialtaan toiseksi aktiivisin. Islannissa minusta tuli yllättäen vähän tulivuorihullu, ja vaikka en todellakaan toivo haaveeni tulivuorenpurkauksen näkemisestä toteutuvan asutuksen lähellä olevan Taal-tulivuoren luona, odotan innolla tutustumista sen ympäristöön!

Kuva: bestphilippinetouristspots.com

Kuva: bestphilippinetouristspots.com

Toinen viikko on tarkoitus viettää Luzonin saaren pohjoisosissa, Banauen riisiterasseja ihmetellen ja muutenkin luonnossa liikkuen.

Kuva: banaueterraces.com

Kuva: banaueterraces.com

Pieni epäluulo varjostaa kuitenkin matkasuunnitelmiani – nimittäin epäluulo filippiiniläistä ruokaa kohtaan. Lukemani mukaan filippiiniläinen ruoka on suolalla ja pippurilla maustettua riisiä ja lihaa. Ilmeisesti ei ole odotettavissa erityisiä kulinaarisia elämyksiä, ja kasvissyöjälle voi tehdä tiukkaa löytää kunnollista syötävää. Mukaan lähtee pussillinen proteiinipatukoita, joiden avulla selviää onneksi tiukan paikan tullen.

 

Oletko käynyt Filippiineillä? Tai haluaisitko mennä? Jos sinulta löytyy hyviä vinkkejä, olemme niistä enemmän kuin iloisia!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Anna Koskela 24.1.2015 22:07

  Ostin juuri lennot Filippiineille joulukuuksi ja mielenkiinnolla seurailen reissuasi. Maa on ihan outo, joten kaikki info on tervetullutta 🙂

  • Vastaa Arja 24.1.2015 23:18

   Huomasinkin sen edullisen tarjouksen, hetken kyllä harmitti että menen sinne jo nyt! Suurella mielenkiinnolla odotan itsekin, millaiseen paikkaan sitä oikein ollaan menossa. Viimeistään kuukauden kuluttua kuuluu lisää 🙂

 • Vastaa Venla 25.1.2015 14:14

  Mielestäni filippiiniläistä ruokaa parjataan ihan turhaan. Itse kotiuduin sieltä pari viikkoa sitten ja kolmen hengen porukkamme sisälsi kaksi ihmistä jotka eivät syö lihaa (mutta kalaa kyllä) ja yhden keliaakikon. Kasvisruokaa sai ainakin Palawanin saarella kyllä lähes jokaisesta ravintolasta kun vain pyysi, vaikka ei ollut listlla. Esim usein saattoi saada paikallista grillattua munakoisoa ja sen kanssa tietty garlic rice. Lisäksi löytyi usein kasviscurrya ja erilaisia paistettuja kasviksia, kaikki olivat mielestäni hyviä! Tietty makumaailma ehkä vähän tylsä kun mausteet eivät olleet kovin tuliset, mutta ainakin itse pidän grillatuista kasviksista ja ne munakoisot oli niin paljon parempia kun ne espanjalaiset mitä Suomessa myydään! Ja kun ottaa aina plain ricen tilalle garlic rice niin saa ruokaan enemmän makua.

  Meidän porukalla ei ollut mitään ongelmia löytää ruokaa, tosin johtuu tietysti osittain siitä että meidän “kasvissyöjät” söi myös kalaa. Mutta avoimin mielin vaan matkaan ja hedelmiä paljon naamariin, sillä ne ovat herkullisia!

  • Vastaa Arja 25.1.2015 17:05

   Kiva kuulla, että parjaus on turhaa ja kasvisjuttujakin löytyy! Kalaa olen varautunut syömään myös, mutta mukavinta on tietysti jos yleensä pystyy syödä oikeasti kasvista. On kyllä totta että tuoreet kauden kasvikset on ilman mausteitakin yleensä tosi herkullisia. Kiva kun kommentoit, olenkin nyt astetta toiveikkaampi reissun ruokailuista 🙂

 • Vastaa Jenna 26.1.2015 10:28

  Filippiinit on kyllä aina kiinnostanut (mikä paikka mua nyt ei kiinnostais…:D), mutta tarvii niin paljon rahallista satsausta, kun sinne asti lähtiessä olis melkeenpä pakko kierrellä myös muualla… Mutta kivaa reissua, mielenkiinnolla jään oottelemaan postauksia sieltä!

  • Vastaa Arja 26.1.2015 19:03

   Kiitos! Se on kyllä ihan totta että kannattaisi kierrellä muuallakin, ja mielestäni oikeasti kannattaisi kiertää Filippiinejäkin pidemmän aikaa kuin kaksi viikkoa. Kokaikaisen työn ohella joudun tällä kertaa tyytymään lyhyempään reissuun, mutta eiköhän kaksiviikkoiseenkin saada mahtavia kokemuksia mahtumaan 🙂

  Jätä vastaus