Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Trooppinen aamujooga talvisessa Helsingissä - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Trooppinen aamujooga talvisessa Helsingissä

Olen harrastanut kymmenisen vuotta vaihtuvalla intensiteetillä erilaisia joogamuotoja, ja usein haaveillut joogaretriitistä Thaimaassa tai muussa lämpimässä paikassa. Trooppisen joogaretriitin kaipuuni hellitti kuitenkin hetkeksi tammikuisena sunnuntaina, kun pääsin mukaan hathajoogatunnille Gardenian puutarhaan Helsingissä.

Etukäteen lukemassani joogatunnin esittelyssä luvataan lempeää ja rauhallista joogaa, joka sopii kaikille. Aamulla kymmeneltä alkavalla tunnilla lähdetäänkin ensin kuulostelemaan hengitystä ja herättelemään kehoa lempeästi nivel ja raaja kerrallaan. Aika ihana aloitus aamulle, ja tämä todellakin sopii kaikille jooga- ja liikuntataustasta riippumatta! Lattiatasossa ei vielä ole kovin trooppinen tunnelma, sillä puutarhan lattia on yllättävän kylmä. Joogamaton alle olisi kannattanut ottaa viltti, kuten monet muut ovat tehneet.

Edettyämme istumaan ja seisomaan ilma on ihanan lämmintä. Puutarhan lämpötila pidetään Gardenian mukaan 18-24 °C lämpötilassa. Hengittäminen on kosteahkossa ilmassa helppoa ja ympäröivästä vihreästä puutarhasta leviää raikas tropiikin tuoksu. Jooga-asanat ovat kautta tunnin kaikille sopivia perusliikkeitä, ja niistä annetaan tarvittaessa helpompia vaihtoehtoja.

Harjoituksen lopuksi rentoudutaan lattialla äänimaljan soidessa. Silmiä ei loppurentoutuksen aikana malttaisi pitää kiinni, sillä katse hakeutuu vihreään lehvästöön. Joogan jälkeen on mahdollisuus tutustua puutarhaan, sen pieneen lämpimämpään (noin 30 °C) alueeseen ja hörppiä kuppi teetä. Joogatunti oli ihana aloitus päivälle, ja puutarha trooppisine tuoksuineen loistava ympäristö keskitalven joogatunnille. Hetken ajan unohdin lasiseinän takana odottavan talvisen harmauden, ja olin jossakin ihan muualla.

Kiitos Miia Toikka ihanasta joogatunnista! Lempeää joogaa Gardenian tropiikissa järjestetään seuraavan kerran sunnuntaina 1.3.

 

Haluatko lukea lisää? Kevään aikana Haavematkoja reissaa ainakin Filippiineillä, Saariselän hiihtoladuilla ja Istanbulissa. Voit seurata blogiani Facebookissa, Instagramissa, Bloglovinissa ja Blogilistalla!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Veera Bianca / Wanderlust Expert 1.2.2015 18:15

  Ihana ympäristö joogalle, mä haluan ehdottomasti lähteä kokeilemaan! Onneksi olen juuri 1.3. Suomessa!

  • Vastaa Arja 1.2.2015 18:20

   Tämä oli kyllä tosi ihana kokemus talven keskellä, suosittelen lämpimästi 🙂 Kannattaa ilmeisesti ilmoittautua etukäteen, ainakin viimeksi tunti oli tullut täyteen.

 • Vastaa Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 2.2.2015 00:23

  Oi, toi näyttää upealta paikalta joogata talvisessa Suomessa. Tietty, oikean ja aidon tropiikin äänet ympärillä ovat aivan omaa luokkaansa, mutta jos se ei ole mahdollista, tuo on ainakin toiseksi paras vaihtoehto! Itse olen joogannut muun muassa Balilla ja mieletöntähän se on, ei voi muuta sanoa. Suosittelen lämpimästi. Seuraavankin Gardenia- joogan joudun näköjään itse skimppaamaan, koska tuolloin joogailen jo Malesian rannoilla. 🙂

  • Vastaa Arja 2.2.2015 00:53

   Juu kyllä oikea tropiikki on tietysti aina oikea tropiikki, mutta tämä oikein kivana korvikkeena piristi keskellä talvea! Etenkin kun en ollut itse ehtinyt hetkeen joogaamaan. Mulla oli jo yksi edullinen retriittivaihtoehto katsottuna Thaimaasta, mutta Filippiinit tulikin sen edelle. Eiköhän sielläkin jossain rannalla ehdi joogaamaan 🙂 Pitääkin käydä etsimässä, oletko kirjoittanut Balin joogasta blogiisi?

  Jätä vastaus