Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pandan-saari Instagramin silmin - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Pandan-saari Instagramin silmin

 

En ole erityisesti sitä matkailijatyyppiä, joka haluaisi lomalla viettää päiväkausia aikaa rannalla. Pidän auringosta ja lämmöstä, mutta haluan myös nähdä, kokea ja tehdä asioita sekä pysyä liikkeessä silloin, kun matkustan. En olisi siis mitenkään uskonut, että rakastun hullun lailla pieneen saareen, jossa on vain rantaa!


Suuri osa Filippiinien Mindoron länsirannalla sijaitsevan Pandan-saaren viehätyksestä piileekin pinnan alla värikkäiden koralliriuttojen ja valtavia merikilpikonnia houkuttelevien meriruohomättäiden seassa. Saarta ympäröiviltä riutoilta löytyy aivan mieletön vedenalainen maailma.

Ei paratiisi silti täydellinen ole. Innokkaasti lähdin eräänäkin aamuna merikilpikonnia bongailemaan, mutta turvauduin muutaman meduusan piston jälkeen märkäpukuun. Vaarallisia nuo vesieliöt eivät Pandanilla onneksi ole, mutta niin pieniä ettei niitä huomaa, ja pistot toisille aika kiusallisia.Miltä kuulostaisi nukkua yksinkertaisessa mökissä hyttysverkon alla kymmenen metrin päässä aaltoilevan meren ääntä kuunnellen? Entä herätä päivän valjetessa autiolle rannalle odottamaan auringonnousua ja veden ylle hengittämään nousevia merikilpikonnia? Vastarannalla kohoavat Mindoron jylhät vuoristot, ja äänimaiseman luovat meren lisäksi muutamat linnut ja kauempana kaikuva bangka-veneen hidastahtinen moottori.


Päivälläkin saarelta on helppo löytää rauhallisia poukamia, johon voi mennä halutessaan viettämään aikaa vaikka ihan yksin. Saari on yksityisessä omistuksessa, ja siellä on vain yksi resortti. Illallisaikaan muutamat kymmenet asiakkaat ja työntekijät kokoontuvat yhtä aikaa syömään keittiössä tuoreista raaka-aineista valmistettua herkullista ruokaa.


Auringon laskiessa suuri osa saarella yöpyvistä kokoontuu länsirannalle ihailemaan auringonlaskua, ehkä baarimikon loihtimia drinkkejä tai raikasta hedelmämehua siemaillen. Osa lomailijoista jää viettämään iltaa resortin baariin. Monia pimenevä ilta houkuttelee nukkumaan, sillä tuleva auringonnousu on taas kokemisen arvoinen.

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @haavematkoja.


Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

22 Kommentit

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 5.3.2015 08:06

  No, täytyy sanoa että tuo kuulostaa kyllä aika paratiisisaarelta! En itsekään jaksa makailla rannalla koko päivää, mutta jos tosiaan aktiviteettejäkin löytyy niin mikäpäs siinä. Ihania kuvia, lämmittivät alkavaa kylmää päivää täällä Norjassa!!

  • Vastaa Arja 5.3.2015 09:59

   Kiitos, Satu! Snorklauksesta löysin kyllä uuden loma-aktiviteetin itselleni, luulen että päädyn rantakohteisiin tulevaisuudessa vähän useamminkin juuri vedenalaisen elämän perässä 🙂

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 5.3.2015 08:39

  Turkoosia merta ja kilppareita <3 Siinä on melkoisen hyvät ainekset lomalle. Lähtisin!

  • Vastaa Arja 5.3.2015 10:01

   Kyllä tuolla saarella löytyi ainakin minulle ihan täydelliset loma-ainekset. Suosittelen! 🙂

 • Vastaa Annika | travelloverblogi 5.3.2015 08:54

  No niin! Ihan mielettömän oloinen paikka (paitsi ne meduusat ja ehkä se alkeellinen mökkikin). Taas on kirjattava listalle yksi paikka, johon ehkä pitää joskus päästä!

  • Vastaa Arja 5.3.2015 10:04

   Sinne vaan, suosittelen!:) Käsittääkseni tuolta ei kovin luksusmajoitusta edes löytynyt, mutta en toisaalta kurkistanut niihin parempiin mökkeihin, saattaisivat hyvin osua sinunkin makuun! Meduusat oli tosiaan huonoa tuuria, mutta tulipahan sellainenkin koettua.

 • Vastaa säppä 5.3.2015 09:33

  Voi, kyllä kelpaisi mullekin! On tätä loskaa nyt jo nähty riittämiin – ja mennään vasta maaliskuussa…

  • Vastaa Arja 5.3.2015 10:07

   Sanoppa muuta! Onneksi on sentään jo valoisampaa, huomasin selvästi että kahden viikon reissun aikana oli menty kovaa vauhtia kevättä kohti valon määrässä. Kiva kun kommentoit! 🙂

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 5.3.2015 10:52

  Kuulostaa ihanalta 🙂 Hiekkarantakävely on mukavaa puuhaa ja mikä sen parempaa kuin pulahtaa kuumassa ilmastossa viilentymään veteen, vaikka sen snorkkelin kanssa.

  • Vastaa Arja 5.3.2015 20:31

   Ihanaa olikin! Snorkkeli oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta tuon saaren rannoilla sillä näkeekin sellaisia juttuja, että siihen jää koukkuun 🙂

 • Vastaa Jenna |Journey Diary 5.3.2015 11:55

  Näyttää täydelliseltä paratiisisaarelta, kyllä kelpaisi mullekkin oleilu tuolla! (:

  • Vastaa Arja 5.3.2015 20:34

   Täydellisen ihana paratiisisaari se olikin! 🙂

 • Vastaa Maarit Johanna 5.3.2015 12:35

  Mie olisin varmaan kans laittanu suojapuvun päälle! Meduusojen takia en oikein kunnolla uskaltanut uimaan Ausseissakaan. Mutta joo, olen itsekin lomalla liikkuvainen, mutta miksipä ei joskus voisi eksyä paratiisisaarellekin. Ihan mielettömän kauniita kuvia <3

  • Vastaa Arja 5.3.2015 20:37

   Kiitos, Maarit! Ausseissahan niitä on kai syytäkin vähän pelätä, tuolla ovat vain kiusallisia. Mulle ei tullut alunperin mieleenkään että niitä voisi olla ja sain pikkusen paniikin kun joku poltteli vedessä. Onneksi oli noita märkäpukuja 🙂

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 5.3.2015 19:39

  Mä en myöskään viihdy paikallani pitkään, aika äkkiä pitää päästä tekemään jotain makoilun sijaan. Aivan upean näköinen paikka, noita trooppisia auringonlaskuja ei voita mikään!

  • Vastaa Arja 5.3.2015 20:39

   Mä aina mietin, että kun arkisin töissä tulee istuttua niin paljon, niin lomalla ei jaksa. Olen sitäpaitsi siihen liian utelias! Mutta tuolla pinnan alla oli paljon asioita jotka riitti pitämään mielenkiinnon yllä, siinä määrin että uskon palaavani vielä katselemaan tuota samaista auringonlaskua 🙂

 • Vastaa Sofia / Liikkeellä 6.3.2015 20:34

  Joskus on hyvä vain olla, vaikka sitä ei normaalisti niin omaksi kokisikaan… Kauniita kuvia! 🙂

  • Vastaa Arja 7.3.2015 09:15

   Näinhän se on 🙂 Ja onneksi tuolla saarella vedessä oleminen olikin aika jännittävää. Kiitos, Sofia!

 • Vastaa Marikaw 6.3.2015 23:39

  Ihana paratiisi. <3 Paitsi meduusat apua, en varmaan uskaltaisi veteen edes suojapuvun kanssa…

  • Vastaa Arja 7.3.2015 09:16

   Ihana se on! Kuulin saaren kokeneemmilta snorklaajilta, että meduusat ovat tuolla tosi pieniä ja puku kyllä estää niiden pistot. Muuten en olisi varmaan uskaltanut mennä itsekään 🙂

 • Vastaa Laura/My post-University Life 7.3.2015 12:35

  Oih, näyttää ja kuulostaa kyllä täydelliseltä paratiisisaarelta – voisin lähteä tuonne juuri nyt 😀

  • Vastaa Arja 7.3.2015 14:31

   Ja minä kyllä lähtisin ihan justiinsa heti takaisin! 🙂

  Jätä vastaus