Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Läntinen Mindoro bussin ikkunasta - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Läntinen Mindoro bussin ikkunasta

Mindoron saarella vietimme yhteensä jotakuinkin puolikkaan päivän, ajamalla bussilla mennen-tullen sen länsiosan halki. Valokuvasin saarta menomatkalla aurinkoisessa, paluumatkalla pilvisessä ja paikoin sateisessakin säässä bussin ikkunasta. Kirkkaammat bussin ikkunalasit olisivat tietysti olleet kuvaamisen kannalta kivemmat.

Mindoron keskellä kohoava, jopa 2500 metriä korkea vuoristo (High Rolling Mountains) jakaa saaren itäiseen ja läntiseen osaan (Mindoro Oriental ja Mindoro Occidental). Tiet kulkevat ympärillä saaren reunoilla, sillä korkea vuorijono on lähes mahdotonta ylittää. Bussin ikkunan äärellä viihtyi hyvin katsellen vuoristomaisemia, joessa päivää viettäviä vesipuhveleita ja pienten kylien elämää.

Läntisellä Mindorolla oli meneillään maissisadon korjuu. Toisten talojen pihoilla levisi maissintähkämeri, ja joidenkin kylien luona tähkistä irrotetut jyvät oli levitetty tienpientareelle kuivumaan. Jäljellejääneitä rankoja poltettiin isoissa nuotioissa.

Kuten muillakin Filippiinien saarilla, Mindorolla elää useita saarelle alkuperäisiä eläin- ja kasvilajeja. Saaren uniikki luonto on kuitenkin kärsinyt laajamittaisista metsänhakkuista, ja hakkuut ovat valitettavasti vaikuttaneet erityisesti saaren alkuperäisen, maanviljelystä elävän Mangyan-kansan toimeentuloon.


Kun seuraavan kerran menen Mindorolle, haluaisin retkeillä vuoristossa ja tutustua Mangyan-alkuperäiskansan kulttuuriin, sekä tehdä snorklausretken Apo Reef -riutalle haiden ja muiden isompien merenelävien joukkoon.

 

 

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Jenni / Globe Called Home 11.3.2015 23:41

    Mieletön tuo maissitähkämeri, ja tosi jänniä kuvia muutenkin!

    • Vastaa Arja 12.3.2015 23:25

      Kiitos, Jenni! Mielettömiä määriä noita maisseja oli, ja mulla oli vielä kamera laukussa kun ajettiin isoimpien kekojen ohi. Sitten tietysti mietin, että narskuukohan kivet ja hiekka hampaissa kun syö jotain maissista tehtyä ruokaa, mutta ehkei 🙂

    Jätä vastaus