Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Saariselällä paistaa kevätaurinko - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Saariselällä paistaa kevätaurinko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helsingistä on lumi sulanut jo niin kauan sitten, että jännitin, olisiko pääsiäisen hiihtoreissulla lunta. Lapissa tulee käytyä sen verran harvoin, etten tajunnut täällä olevan vielä metrien lumikinokset, vaikka lämpötila nouseekin päivisin reilusti plussan puolelle. Aivan parhaat ulkoilukelit! Viime kesänä ihastuin Saariselän luontopolkuihin ikihyviksi, ja olin iloinen vanhempieni varattua koko perheelle mökin pääsiäiseksi samojen tunturien kupeesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mökkeilemme Kaunispään rinteellä ihanan tunturinäköalan äärellä, ja suomenlapinkoira Ensio päivystää mielellään mökin vierellä lumikinoksen päällä maisemaa ja ohikulkijoita. Aina kuumuutta poteva paksuturkkinen koira on silminnähden onnellinen päästessään kaivamaan kunnollisia kuoppia paksuihin kinoksiin vielä nyt, kun se on ollut Etelä-Suomessa jo pidemmän aikaa mahdotonta. Ladut lähtevät läheltä mökkiä, ja hiihtopäivän jälkeen kelpaa nauttia saunan lämmöstä alarinteeseen avautuvan ikkunanäköalan äärellä. Ei sillä, että päivälläkään olisi palellut – elohopea on näyttänyt auringossa kymmentäkin astetta. Hiihtotaitoni eivät ole vuosien tauon jälkeen kovin kummoiset ja olen jäänyt jokaisella hiihtoretkellä muusta ryhmästä jälkeen, mutta auringon lämmittäessä sitä lepuuttaa katsettaan upeissa tunturi- ja metsämaisemissa mielellään hitaammassakin vauhdissa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen hiihtolenkkimme vietti Luttojoen vartta itään, ja palasimme sieltä Kaunispään huipun kautta takaisin. Neljän kilometrin mittainen nousu Kaunispäälle haastoi liukaspohjaiset sukset, mutta maisemat huipulla olivat todellakin vaivan arvoiset. Kaunispään huipun ravintola oli jo suljettu, joten paikalle on palattava vielä toisena päivänä näköalakahvien merkeissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisen, selvästi pidemmän reissun teimme Saariselän ainoaa koirillekin sallittua latua pitkin Lutton päivätuvan, Kuukkelinlammen kahvilan ja Palopään huipun kautta. Lutton päivätuvalla olisi ollut mukava grillauspaikka, mutta pysähdyimme vasta Kuukkelinlammella. Pienen kahvilan valikoima oli suppea ja hinnat korkealla, mutta takassa poriseva kahvipannu loi mökkiin lämmintä tunnelmaa ja sinne pysähtyi mielellään lämmittelemään. Nousu Palopäälle oli edellispäivää kevyempi, vaikka tunturi on yhtä korkea kuin Kaunispääkin. Maisemat palkitsivat hiihtäjän tälläkin kertaa. Ai että minä tykään Lapin luonnosta, vuodenajasta riippumatta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Lopuksi vielä vinkki ammattimaista suksien voitelua Saariselällä kaipaaville: Voitelutin ensin sukseni eräässä saariselkäläisessä suksivuokraamossa, eikä pitoa ollut tämän käsittelyn jälkeen lainkaan. Parin pidottoman hiihtolenkin jälkeen menin Saariselän Partioaitan Joukolle – miehelle jonka loistavista suksienkäsittelytaidoista kuulimme huhuja kyläkaupalla, ja sainpa hänestä suosituksen Instagramiinkin valiteltuani erään hiihtokuvan yhteydessä suksien huonoja voiteluita. Jouko tarkisti pitoalueen suksistamme seisoessamme niiden päällä ja laittoi jos jonkin väristä liisteriä suksiemme pohjiin. Lopputulos oli ehdottomasti ensimmäistä voitelua parempi, ja ainakin Joukon huolellinen työote ja ammattitaitoiset neuvot vakuuttivat meidät.

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Maarit Johanna 8.4.2015 19:00

  Voi että voi että sattui teillekin loistokelit! Ja olihan sitä luntakin onneksi. 🙂
  Kunnon voitelu on kyllä tärkeää. Ilman pitoja loma on heleposti vaikka pilalla. Onneksi instagram on aika ihmeellinen :p

  • Vastaa Arja 8.4.2015 19:09

   No kyllä sattui 🙂 Paitsi nyt kun aloin blogissa hehkuttamaan, alkoi tuuli ja lumisade. Eiköhän tuo huomiseksi silti korjaannu! Mietin että kun suksienvoitelijasta huhutaan kylillä ja Instassa niin on pakko olla hyvä – ja olihan hän 🙂

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 1.5.2015 13:13

  Aivan upeita kuvia ja tunnelmia! 🙂

 • Jätä vastaus