Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Nepal tarvitsee apua - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Nepal tarvitsee apua

Kuva: IFRC, kuva otettu täältä

Kuva: IFRC, otettu täältä

 

Tähän alkuun olisi mukava kertoa omia kokemuksia Nepalista, joka upeine vuoristomaisemineen on jo pidemmän aikaa ollut toivekohdelistallani. En ole kuitenkaan käynyt vielä tässä kuulemani ja lukemani mukaan kauniissa ja lämminsydämisessä maassa, jota on nyt kohdannut valtava humanitaarinen kriisi. Köyhä maa, jonka infrastruktuuri ja terveydenhuolto on heikkoa ja haavoittuvaista, kärsii maanjäristyksen kaltaisista luonnonkatastrofeista kaikista eniten. Vaikka infrastruktuurin kehittäminen ja terveydenhuoltojärjestelmän parantaminen kantavat pitkässä juoksussa eniten hedelmää, juuri nyt akuutin kriisiavun tarve on Nepalissa kaikkein suurin.

SPR on haastanut bloggaajat ja blogien lukijat osallistumaan keräykseen. SPR:n Bloggaajien Nepal-keräys löytyy täältä. Lahjoitin keräykseen 50 euroa, ja haastan teidät lukijat osallistumaan keräykseen itse valitsemallanne summalla. Lippaan tavoitesummasta puuttuu vielä tällä hetkellä muutama tuhat euroa. Pidetäänhän yhdessä huolta siitä, että tavoite täyttyy!

SPR:n Nepal-keräykseen voi osallistua bloggaajien keräyslippaan lisäksi myös muun muassa:
Tekstiviestillä 15 € – lähetä viesti SPR numeroon 16499.
Soittamalla lahjoituspuhelimeen 20 € – soita 0600 122 20 (20,28 € + pvm/mpm.)

Jos SPR ei ole juuri se sinun juttu, apua Nepaliin keräävät lisäksi ainakin:
-Kirkon ulkomaanapu
-Pelastakaa Lapset
-Unicef
-Plan
-Fida
-World Vision

Lahjoittajasta voi tuntua siltä, ettei pienistä lahjoitussummista ole hyötyä suuren hädän keskellä. Totuus on kuitenkin toinen, sillä SPR on listannut esimerkkejä siitä, mitä pienilläkin avustuksilla saadaan Nepaliin hankittua:

-Huopa noin 6€/kpl
-Hygieniapaketti viidelle hengelle kuukaudeksi 15€
-Keittiösetti viiden hengen perheelle 20€
-Kotitalouspaketti, jossa perheelle välttämättömät tarvikkeet 75€
-Perheteltta noin 400€

Autetaan yhdessä sen verran, mitä täältä käsin voidaan, eikö vaan?

Tuoreita kuulumisia Nepalista voi muuten lukea Pohjantähdestä etelään -blogista, jota kirjoittaa Nepalissa järistyksen aikaan ollut suomalainen vapaaehtoistyöntekijä. Lisäksi Nepalin vanhempia tunnelmia on jaettu ainakin Vaihda Vapaalle -blogissa sekä Metallia Matkassa -blogissa.

 

Muokattu 30.4.: lisätty lisää linkkejä avustusjärjestöihin sekä blogeihin

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa jyka 30.4.2015 07:55

  Minä olen aina ollut hieman epäilevä näitä keräyksiä kohtaan, myös SPR:n. Jos annan satasen niin montako eroa menee perille asti ja paljonko häviää “käsittelykuluihin” eli SPR:n pyöritykseen + ties minne?

  Ja tämäkin vielä (+mitä ei ole tullut julki) http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/spr-n-veripalvelulta-miljoonia-johtajan-luottokonsultille-tarkastajan-moitteet-ohitettiin/1832868

  • Vastaa Arja 30.4.2015 18:43

   Kiitos kommentistasi! Ikävähän tuollaisia uutisia on kuulla, ja tottakai kaikki tällaiset linkkisi kaltaiset tapaukset pitäisi tulla julki. Ajattelen kuitenkin, että avustusjärjestöjen kautta joka tapauksessa osa avusta menee perille – apua kun ei avustustyötä taitamattomana oikein voi toimittaa henkilökohtaisestikaan paikan päälle. Se, että osa menee käsittely-, hallinto- tms. kuluihin on mielestäni välttämätöntä. Ihmiset tekevät työtä elantonsa eteen myös avustusjärjestöissä. Sen lisäksi että maksan lahjoituksella esimerkiksi taloustavaroita jollekulle nepalilaiselle perheelle, maksan myös siitä, että joku organisoi koko järjestön toimintaa, hankkii tarvikkeet, arvioi paikan päällä minne niitä kannattaa toimittaa, sekä toimittaa ne perille. Tasapuolisuuden nimissä lisään postaukseeni linkkejä muihinkin avustusjärjestöihin, SPR kun ei suinkaan ole ainoa, joka kerää Nepalia varten!

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 30.4.2015 16:47

  Ihanaa, että sinäkin lähdit mukaan tähän! Oman juttuni kirjoitin ja lahjoituksen tein jo ennen kuin SPR oli haastetta kehiin edes heittänyt. Loistava idea heiltä. Nepal on upea maa ja toivottavasti se saataisin pian jaloilleen. Minä olen maassa vieraillut, mutta mieluusti lähtisin sinne uudelleenkin.

  • Vastaa Arja 30.4.2015 18:46

   Loistava idea SPR:ltä todellakin! Olen vahvasti sitä mieltä, että jos haluaa nauttia koko maailmasta, pitää koko maailmasta myös kantaa vastuuta. Keräyksistä kirjoittaminen on siten vähintä, mitä bloggaaja voi tehdä. Kiva, että sinäkin olit liikkeellä hyvällä asialla ja vieläpä ajoissa! 🙂

 • Vastaa Anne | Metallia Matkassa 1.5.2015 09:36

  Kiitos linkkauksesta!

  Mekin kerettiin lahjottaa jo ennen tuota SPR:n lipaskeräystä. Järjestöjä ja lahjoitustapoja on monia ja aina itseänikin askarruttaa meneekö rahani perille – mutta toki asia pitäisi nähdä niin, että ei se lahjoittamani raha mene suoraan kenenkään paikallisen taskuun (eikä sellaisenaan edes olisi hyödyksi..) vaan avun koordinointiin, tarvikkeisiin jne.

  • Vastaa Arja 1.5.2015 15:46

   Kiva, että tekin olette jo mukana keräyksessä! Avustusjärjestöille lahjoittaminen askarruttaa toki, kaipaisin vielä avoimempaa puolueetonta arviointia siitä, millä tavoin apu menee parhaiten perille. Uskoisin kuitenkin, että isompien avustusjärjestöjen tukeminen ei voi mennä täysin hukkaan. Joka tapauksessa heillä on mahdollisuus tehdä sillä rahalla Nepalin hyväksi enemmän kuin minulla.

  Jätä vastaus