Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Maanantaiaamu on hyvä aika vierailla Sinisessä moskeijassa - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Maanantaiaamu on hyvä aika vierailla Sinisessä moskeijassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehkä huomasittekin Instagramista, että olin viikonlopun Istanbulissa! Koko reissu varattiin tammikuussa yllättäen – matkapäätökseni syntyi nimittäin sillä seisomalla, kun näin Matkamessuilla Turkish Airlinesin 99 euron lentotarjouksen. Reissukaveria etsin hetkisen, mutta onneksi sellainenkin löytyi, kun ystäväni oli haaveillut jo tovin kaupunkiin matkustamisesta. Ostimme liput heti matkamessujen jälkeisenä maanantaina, ja aloin innoissani odottaa toukokuuta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähdimme helatorstai-iltana neljän päivän matkalle melko löysin suunnitelmin. En erityisesti pidä museoissa kiertelystä, mutta tykkään katsella kauniita rakennuksia. Yksi harvoista kohteista, jotka halusin ehdottomasti Istanbulissa nähdä, oli matkablogeissakin paljon esillä ollut Sininen moskeija eli Sultan Ahmet Camii. Olin nähnyt siitä kauniita kuvia, joten tuota sinisin kaakelein sisustettua rakennusta piti päästä itsekin katsomaan. Päätimme heti perjantaina lähteä katsomaan moskeijaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moskeija ei ole auki koko päivää, vaan se suljetaan rukousaikoina. Perjantaisin on muslimien erityinen rukouspäivä, jolloin moskeijakin on kiinni keskipäivällä useamman tunnin ajan. Saapuessamme moskeijan luo perjantai-iltapäivänä kolmen jälkeen sen ovella oli useiden satojen metrien jono. Moskeija sulkeutuu päivittäin puoli viideltä tunniksi, ja laskeskelimme, että jos ylipäänsä ehtisimme sisään ennen puoli viittä, meille ei jäisi juurikaan aikaa katsella sisätiloja.

Yritimme moskeijaan uudelleen maanantaiaamuna kymmenen jälkeen, ja yllätys olikin melkoinen, kun pääsimme kävelemään suoraan sisään. En tiedä, onko Sinisen moskeijan vierailulle muitakin hyviä ja rauhallisempia ajankohtia, mutta maanantaiaamupäivää voin suositella lämpimästi! Kaunis moskeija ei suotta ole yksi Istanbulin suosituimmista nähtävyyksistä, ja sinne kannattaa toki jonottaakin.

Moskeijassa naiset peittävät pään. Jos oma huivi jää kotiin tai alaosa ei ole tarpeeksi peittävä, sisäänkäynnin luota voi lainata kankaita. Moskeijaan on vapaa pääsy, mutta ulos tullessa on mahdollisuus lahjoittaa rahaa moskeijan ylläpitoon. 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Annika - home & away 20.5.2015 10:28

  Upeita kuvia. Sininen Moskeija oli mun mielestä paikan päällä niin näyttävä ja upea. Tilanteesta teki jotenkin spesiaalin se pehmeä matto varpaiden alla ja maaginen tunnelma 🙂

  • Vastaa Arja 20.5.2015 21:43

   Kiitos, Annika! Näyttävä ja upea se kyllä oli. Tämä oli elämäni ensimmäinen käynti moskeijassa, ja kokemus oli tosiaankin vaikuttava huolimatta noista “muutamista” muista moskeijan vierailijoista 🙂

 • Vastaa Marimente 20.5.2015 17:20

  Oi ihana Istanbul! Mulla oli viime vuonna hieman sama tilanne, että äkillisestä päähänpistosta varasin edulliset lennot Turkkarilla ja ihastelin Istabulia juurikin tähän aikaan vuodesta toukokuussa. Sininen moskeija on upea ja näkemisen arvoinen (täällä myös toinen joka ei normaalisti jaksa kierrellä museoita tai nähtävyyksiä 🙂 ) Oliko muuten millaiset kelit paikan päällä?

  • Vastaa Arja 20.5.2015 21:47

   Hei mahtavaa, että sinäkin löysit halvat lennot viime vuonna! Olisikohan nämä hyvät Istanbulin lentotarjoukset sitten TA:n jokakeväinen juttu? Neljä päivää oli nimittäin mielestäni aika lyhyt aika noin ison kaupungin kiertelyyn, ja vaikkei Istanbul ihan lempparikaupunkieni joukkoon tältä istumalta päässytkään, menisin mielelläni uudelleen. Meille sattui ihan superihanat säät, päivisin oli 25-27 astetta eikä satanut kertaakaan, eli päästiin muistelemaan, millaista Suomessa voi parhaimmillaan kesällä olla 🙂

 • Vastaa Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 27.5.2015 16:38

  Moikka! Heitin sulle juuri matka-aiheisen Liebster Award haasteen, vastaile jos ehdit! Löytyy täältä: https://discoveringsunbeams.wordpress.com/2015/05/27/matka-aiheinen-liebster-award-ja-kuvia-kreetalta/ 🙂

  • Vastaa Arja 27.5.2015 22:25

   Ah, kiitos! Perehdyn lähiviikkojen aikana, tämä taisikin olla mulle jo toinen, mutta mikäs sen kivempaa kun vastata kahteen kerralla 🙂

  Jätä vastaus