Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Keväinen Tampere ja Sokos Hotel Tammer - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Keväinen Tampere ja Sokos Hotel Tammer

Olen asunut Helsingissä yli kymmenen vuotta, enkä usko helpolla muuttavani täältä Suomen sisällä mihinkään muualle. Toiseksi tutuimmaksi Suomen kaupungeista on tullut vuosien varrella Tampere, jonne olen reissannut säännöllisesti kavereita tapaamaan. Tampereen reissulla on aina päästävä myös käymään niissä muutamissa suosikkiruokapaikoissa ja -kahviloissa, joita ei Helsingistä löydy.

Keväällä oli jälleen erään synttäriviikonlopun kunniaksi asiaa Tampereelle, ja otin samalla yhteyttä Sokos Hotelsiin bloggaajayöpymisen merkeissä. Meille luvattiinkin yö Solo Sokos Hotel Tammerissa, joka oli hotellina uusi tuttavuus. Luulenpa kuitenkin, ettei yö tässä vanhassa ja tunnelmallisessa hotellissa jäänyt viimeiseksi!

Solo Sokos Hotel Tammer seisoo viihtyisässä paikassa Tammerkosken rannalla, Koskipuiston kupeessa. Kaunis, vanha rakennus näkyy kauas Hämeenkadulle asti, ja kosken rantaa kävellessä tuntui kuin saapuisi uudelle alueelle koko kaupugissa – vaikka olen katsellut rakennusta Hämeenkadulta ennenkin. Jos hotellilta on asiaa läntiselle puolelle kaupunkia, hotellin vierestä voi ylittää Tammerkosken rauhallista kevyen liikenteen Patosiltaa pitkin. Hotellilla on todella kiva sijainti rauhallisella ja vihreällä paikalla, mutta aivan Tampereen ydinkeskustan tuntumassa.

Vuonna 1929 valmistuneessa hotellissa oli jotakin erityisen persoonallista ja kiehtovaa – uusvanhassa kylpyhuoneessa ei todellakaan kuvitellut olevansa ketjuhotellissa, ja parkettilattia henki huoneeseen lämmintä tunnelmaa. Parisänky oli kivasti kahden runkopatjan ja täysleveän, paksun petauspatjan yhdistelmä, ja kolmen tyynyn valikoimastakin löytyi tällä kertaa sopivia vaihtoehtoja. Sänky oli asetettu hassusti oviaukon luo niin, ettei ovea saanut kiinni. Onneksi käytävässä oli koko yön ajan rauhallista, eikä oven sulkeminen olisi ollut tarpeenkaan. Olin toivonut etukäteen kylpyammeellista huonetta, eikä sitä voitu luvata – iloisena yllätyksenä kylpyamme kuitenkin järjestyi ja pääsin nauttimaan kylvystä, mikä on hotelleissa minusta aamiaisen lisäksi aina parasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHaavematkoja_Tampere (20 of 3)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huoneessa oli tarjolla pikakahvia, kaakaota ja teetä – inhokkini Liptonin keltaisen lisäksi onneksi vihreääkin, jota hörpin mielissäni ennen nukkumaanmenoa. Minibaarimenussa oli lunastettavissa hotellin sijaintiin sopiva, kiva erikoisuus eli rakkauslukko! Patosillan kaiteessa näytti olevan kiinnitettynä jonkin verran myös hotellin lukkomallia, ja lukko on varmasti kiva lisä esimerkiksi ulkomaisille lomailijoille tai muuten tärkeää päivää Tampereella viettävälle pariskunnalle.

Haavematkoja_Tampere (21 of 3)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiainen oli juuri niin hyvä, kun Solo-aamiaiselta saattoi odottaakin. Kunnollisella hotelliaamiaisella pitää mielestäni olla niin hyvää munakasta/munakokkelia etten itse osaisi tehdä sitä, sekä tietenkin hyvät gluteenittomat leivät. Täällä molemmat toteutuivat, ja talon oma gluteeniton siemenleipä oli yksi parhaista syömistäni leivistä pitkään aikaan. Miinusta joudun antamaan gluteenittoman jälkkärin puuttumisesta – gluteenittomalla pöydällä oli tarjolla vain keksejä, eikä minulle ainakaan tarjottu leipien yhteydessä muuta makeaa. Jälkkärinkin suhteen gluteeniton ruokailija toivoo tietenkin samanlaista valikoimaa, kuin muillakin on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellivierailun jälkeen viikonloppuloma jatkui Tampereella kaverien nurkissa. Sen lisäksi, että voin kertoa Kissanmaan urheilukentän soveltuvan oikein mainiosti mölkyn pelaamiseen, suosittelen tämän reissun tiimoilta muutamaa ruokakohdetta Tampereella. Kaupungista löytyy kokonaista kolme Gopal-kasvisravintolaa, joista paras on ehdottomasti Kuninkaankadun Cafe Gopal. Tässä ravintolassa voit valita intialaistyyppisestä buffetista mieleisesi, ja maksat ruoasta painon mukaan. Toinen jokaisen Tampereen reissun pakollinen juttu minulle on jäätelövohveli Ojakadun Vohvelikahvilassa. Kahvilalla on hiukkasen nihkeä käytäntö veloittaa gluteenittomasta vohvelista euro ekstraa, mutta hinnasta huolimatta arvostan gluteenittoman vaihtoehdon olemassaoloa.

Haavematkoja_Tampere (22 of 3)

Vasemmalla Vohvelikahvilan taivaallinen jäätelövohveli ja oikealla pyöräilijää ilahduttanut yllättävä näky Tampereen keskustassa. Voisiko näitä, sekä vohvelikahviloita että yleisiä pyöränpumppuja, saada myös Helsinkiin, kiitos?

 

Postaus on tehty yhteistyössä Solo Sokos Hotel Tammerin kanssa, mutta mielipiteet ovat luonnollisesti omiani.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Anne | Metallia Matkassa 19.6.2015 08:02

  “Tässä ravintolassa voit valita intialaistyyppisestä buffetista mieleisesi, ja maksat ruoasta painon mukaan.”

  Hmm, tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta ravintolavaihtoehdolta! Itselläni on usein sellainen ongelma, että ravintola-annokset on isoja enkä ikinä jaksa syödä kaikkea – enkä myöskään ottaa “dogibägiä” mukaan, kun tiedän, että ruoka vain unohtuu kotona jääkaappiin. Kauppojen salaattibuffetit ovat olleet mielestäni fiksuja, joten miksei samaa ideaa voisi soveltaa ravintolassa lämpimiinkin ruokiin! Pitää laittaa kokeiluun ensi kerralla, kun vieraillaan Tampereella:)

  • Vastaa Arja 21.6.2015 09:59

   Suosittelen kokeilemaan! Mulla ongelma on usein päinvastainen, eli annoskoko ei tahdo kaikissa ravintoloissa riittää, mutta tämä paikka ratkaisee onneksi molemmat ongelmat. Ja ne ruoat, ne on hyviä! 🙂

 • Vastaa Maarit Johanna 21.6.2015 23:01

  Ihana huone! Tammeriin olen tutustunut vain blogien kautta ja voi että miten haluan sinne. Vain tuo teidän huoneen jämerän näköinen ovi on jo niin kutsuva, että joo. Voisin jo buukata 😀
  Mua kiehtoo tuonkin paikan historia. Ei mitenkään haittaa olla yötä moderneissa paikoissa, mutta kyllä vanhemmissa on sitä tyyliä enemmän. Harmi tosiaan tuo gluteenittomien vaihtoehtojen vähyys. Olen lähdössä Sokos-lomalle pikkusiskoni kanssa Tallinnaan ja Helsinkiin ja hänen ruokavalionsa on gluteenittomuuden lisäksi vielä muutenkin rajoitteinen. Toivottavasti hänelle löytyy vaihtoehtoja valikoimasta.

  • Vastaa Arja 24.6.2015 23:03

   Kyllä tässä hotellissa oli tosiaankin ihanaa vanhaa henkeä! Ja sitä historiaakin löytyy, jos vain kiinnostaa penkoa 🙂 Kyllähän sokos hotelleista on pääsääntöisesti löytynyt tosi hyvin gluteenittomia ainakin minulle, ja toivottavasti löytyy ruokia myös sinun siskon tarpeisiin! Satun vaan olemaan tällainen jälkkärifriikki, joten makeiden puuttuminen hiukkasen harmitti.

 • Vastaa Inka 25.6.2015 18:23

  Oon kuullu tästä hotellista tosi paljon hyvää monesta paikasta ja aika kivalta vaikuttaa myös tämän postauksen perusteella. Pitää kyllä joskus päästä vielä itekin yöpymään. Ja nam tuolle aamiaiselle!

  • Vastaa Arja 26.6.2015 08:39

   Suosittelen lämpimästi! Sullekin maistuisi varmasti tuo talon hullun hyvä gluteeniton leipä 🙂 Ja ihana paikka hotelli oli muutenkin, sellasta vanhan ajan lämpöä.

  Jätä vastaus