Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Blogiarvonta - voita merinovillainen pyöräilypaita! - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Blogiarvonta – voita merinovillainen pyöräilypaita!

Tänään Haavematkoja on matkaillut internetin maailmassa tarkalleen vuoden. Se syntyi päiväkirjamaisena tuotoksena Islannin telttailtojen viileydessä, ja jatkoi matkaansa pikkuhiljaa kohti vakavammin otettavan blogin ulkoasua ja sisältöä. Reissutahtini on pysynyt aika samanlaisena kuin ennen blogiakin, mutta matkakokemuksia ja -ajatuksia on ollut mukava päästä jakamaan teidän kaikkien kanssa, kiitos siitä! Blogiani seuranneet tietävätkin jo, miten matkustan mieluiten – no polkupyörän selässäpä tietenkin. Vaikka pidän pyöräretkeilyä ehdottomasti matalan kynnyksen matkailuna, jota kokeillakseen ei tarvitse erityisiä varusteita, pidemmillä pyörämatkoilla olen kiintynyt erityisesti muutamiin matkamukavuutta tuoviin vermeisiin. Otin yhteyttä luottopyöräilypaitani valmistajaan Vulpineen ja kysyin, josko he haluaisivat lahjoittaa jo monilla pyöräretkillä loistotuotteeksi havaitsemani merinovillaisen paidan blogin yksivuotissynttäriarvontaan. Ilokseni sain myöntävän vastauksen, joten…hyvät lukijat, nyt olisi synttäriarvonnan aika! Kerron ensin vähäsen kokemuksiani paidasta ja niiden kautta selviääkin, miksi halusin juuri tuon tuotteen arvottavakseni. Postauksen lopussa on ohjeet arvontaan osallistumiseen.

Olen hehkuttanut merinovillaa reissuvarusteissa blogissa monta kertaa aiemminkin, ja erityisesti pidemmille pyöräretkille se on mielestäni paras mahdollinen paitamateriaali. Kun keinokuituisia paitoja saa pestä jokaisen urheilupäivän jälkeen, merinovillalle riittää ainakin kahtena kolmesta illasta pelkkä tuuletus. Kuumana päivänä se hengittää, ja kylmänä pitää lämpimänä – myös silloin, kun se on kastunut. Etsin vuosi sitten pyöräretkiä varten kuumeisesti pyöräilypaitaa, joka olisi kokonaan tai lähes kokonaan merinovillaa, ja törmäsin Vulpinen Merino Alpine Jerseyyn. Paitaa oli viime kesänä saatavilla suosikkivärissäni vihreänä, ja koska käytän tarvittaessa pyöräilyasusteissani irtohihoja, tilasin siitä lyhythihaisen version. Ennen heinäkuista Eurovelo 15 -retkeä täydensin pyöräpaitavalikoimaani toisella, tämän kesän väreistä löytyvällä mustalla paidalla. Kävipä vielä niinkin, että matkakaverini T vakuuttui paitakehuistani niin kovasti, että hankki itselleen viininpunaisen version.

Paita on mielestäni pyöräilypaidaksi harvinaisen tyylikäs. Siitä löytyy kaikki pyöräilypaidan tärkeät perusominaisuudet: pienet takataskut, paidan selkämyksen alhaalla pitävä silikoninauha, pieni kaulus ja tarpeeksi pitkät hihat, jotka eivät nouse kainaloihin ajaessa. Se näyttää kuitenkin melko tavalliselta paidalta eikä huuda kantajansa pyöräilijästatusta kilometrien päähän, kuten monet erivärisillä teksteillä varustetut pyöräilyasut. Kuka tästä sitten tykkää ja kuka ei – itse tykkään mennä lenkeillä ja retkillä kahvilaan ja kauppaan näyttämättä aina mainosasuun pukeutuneelta kilpaurheilijalta. Senpä vuoksi tämä on mainio paita myös kenelle tahansa arkipyöräilijälle. Paitojen värivalikoimakin on mielestäni kerrassaan herkullinen.

Omat paitani ovat olleet kovassa käytössä niin yhden päivän pyörälenkeillä kuin pidemmillä retkilläkin. Lenkkipaidaksi paita sopii hyvin mukavaa ja hengittävää materiaalia arvostavalle pyräilijälle, jolla on käytössä esimerkiksi satulalaukku, eikä paidan takataskuissa ole tarvetta kuljettaa puolta omaisuutta mukana. Paidan pienehköt takataskut sopivat todistetusti oikein hyvin esimerkiksi puhelimen ja välipalapatukan kuljettamiseen, mutta vaihtokumin kuljettaisin jossakin muualla, kuin venyvää materiaalia olevan paidan pienehköissä taskuissa. Retkillä ei tämän suuremmille takataskuille ole edes tarvetta, mutta merinovillan hengittävyys, mukavuus ja raikkaus ovat sitäkin käyttökelpoisempia ominaisuuksia.

Olen käyttänyt paitaani sellaisenaan noin 18-30 asteen lämpötiloissa, ja kädenlämmittimien kanssa aina noin 12 asteesta ylöspäin. Kylmemmällä säällä olen pukenut sen tuulitakin alle, lämpötilasta riippuen kädenlämmittimien kanssa tai ilman. Lumisessa talvipyöräilyssä siirtyisin tietenkin paidan pitkähihaiseen versioon. Ystäväni T polki paita päällään Eurovelo 15 -matkallamme yli 30 asteen heteessäkin, ja koki sen miellyttäväksi ja hengittäväksi kuumankin sään paidaksi. Paidan materiaali blokkasi UV-säteilyä hyvin myös vaalealta suomalaisiholta.

Vulpine on luvannut arvonnan palkinnoksi voittajan toiveen mukaan miesten tai naisten lyhythihaisen pyöräilypaidan. Naisten tämänhetkinen värivalikoima löytyy täältä, ja miesten täältäVoittaja saa koodin, jolla pääsee tilaamaan paidan itse, joten se on mahdollista toimittaa myös ulkomaille. Paidan normaalihinta on 127 euroa, ja tämän vuoden jäljellä olevat kappaleet ovat nyt 93 euron tarjouksessa. Alennusmyynti on ollut ilmeisen suosittu, ja mikäli mieleistä värivaihtoehtoa ei ole voittajan toivomassa koossa lyhythihaisista pyöräilypaidoista jäljellä, voittoa voi halutessaan pyytää myös pitkähihaisten pyöräilypaitojen mallistosta (pitkähihaisista paidoista tulee uusi mallisto syksyn aikana).

Arvontaan osallistut kommentoimalla postaukseen, mikä on sinun tärkein luottoasiasi matkustaessa? Se voi olla esimerkiksi välttämätön tavara, matkaseura, reissufiilis tai mikä tahansa abstrakti asia. Jätäthän kommenttisi mukana myös sähköpostiosoitteesi yhteydenottoa varten, se näkyy vain minulle. Aikaa vastaamiseen on kymmenen päivää, eli kilpailu päättyy maanantaina 10.8. kello 22:00. Päivitän voittajan nimimerkin arvonta-ajan päättymisen jälkeen postauksen loppuun, ja otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Onnea kilpailuun!

 

Arvonta toteutetaan yhteistyössä Vulpinen kanssa. 

 

Edit: Arvoin random.orgin avustuksella voittajaksi vastausjärjestyksessä viidennen, eli paidan voitti sarrrri! Onnea voittajalle, ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille 🙂

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

67 Kommentit

 • Vastaa Veera 1.8.2015 10:55

  Tärkein matkavarusteeni on ehdottomasti iso huivi, joka toimii lämmittäjänä, asusteena, vara-paitana ym. Yleensä mustana jolloin se sopii kaikkien vaatteiden kanssa.
  Tuo merinovillapaita on kiinnostanut pitkään
  Kivaa lukea tätä blogia!!

  • Vastaa Tina 10.8.2015 21:37

   Tärkein matkavarusteeni on hyvät, vedenpitävät pyörälaukut! 2 Ortliebin vesitiivistä takalaukkua on ollut mukana jo monessa retkessä, ja pitäneet vaatteet ja muutkin tavarat kuivina sekä päivisin että öisin! Tämän lisäksi Ortliebin tankolaukko on osoittautunut myös hyvin hyödylliseksi pyöräilyvarusteeksi 🙂

 • Vastaa Kielo 1.8.2015 12:04

  Tärkein asia on kutkuttava odotus tulevasta matkasta. Oli reissu sitten lyhyt tai pitkä niin lähteminen saa aina aikaan ihan omanlaisensa olotilan.

 • Vastaa JuhaK 1.8.2015 12:26

  Hyvä Arja, hyvä blogi! Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin siihen, että aina voi luottaa huppariin.

 • Vastaa Reetta 1.8.2015 12:43

  Minäkin luotan matkoilla merinovillaan, koska suurin osa matkoistani on vaellushenkisiä, ja jossain vaiheessa – niin kesällä kuin talvella – päädyn yleensä rämpimään lumihangessa! 🙂 Merino toimii sukista alusvaatteisiin ja kerrastoon. Onneksi nykyään on myös arkivaatteiden näköisiä merinopaitoja!

 • Vastaa sarrrri 1.8.2015 13:12

  Mä TARVITSEN tuon paidan! Rakastan merinovillaa, ja nyt tänä kesänä pyöräilyyn hurahtaneena olen valmis aloittamaan myös hullun välineurheilun! ;D Luottojuttu matkoilla on aika tylsästi kamera, ilman en kestä. 🙂

 • Vastaa Terhi Pihlajamaa 1.8.2015 14:32

  Sateenpitävä takki on tuonut monet kerrat mukavuutta pyöräilyyn ja alla vielä merinovillainen paita, niin voi hyvin liikkua säässä kuin säässä. 🙂

 • Vastaa Maarit Johanna 1.8.2015 15:14

  Mahtava arvonta ja onnea yksivuotiaalle blogille! 🙂 Markku toi aidot inka-pontsot Perusta ja mie vähän luulen, etten lähe enää mihinkään ilman omaani! Voin jo kuvitella miten se tulee tarpeeseen kylminä telttailuöinä ^^

 • Vastaa Mari 1.8.2015 16:14

  Onnea 1-veelle! Matkoihin kuuluu nykyään blogeista googletetut vinkit. Ilman niitä olisi Kööpenhaminan street food festaritkin jääneet pari viikkoa sitten käymättä.

 • Vastaa tiiti66 1.8.2015 18:42

  Tärkeä matkavarustus on hyvällä, tai ainakin jollain lailla koukuttavalla kirjalla varustettu mp3-laite.

 • Vastaa Maiqqu 1.8.2015 22:42

  Hyvät kengät tai mielellään kahdet. Rakko jalassa ei ole kiva kierrellä uusia paikkoja.

 • Vastaa skugga 2.8.2015 04:16

  Luottovarusteeni ovat reppu, älypuhelin sekä matkamieli. Hyvä toveri on bonusta ja puhtaat vaihtovaatteet luksusta.

 • Vastaa Kukkis 2.8.2015 10:14

  Kotiovesta ulos lähtiessäni kertaan, että jos jotain unohtui, niin ainakin mukana on puhelin, lompakko, passi ja GEPSI. Niillä pärjää pitkälle. Gepsi on aina mukana, koska ilman sitä ei löydy geokätköjä, ja geokätköt kuuluvat olennaisesti jokaiseen matkaan! 🙂

 • Vastaa Miika ♥ Gia | matkakuume.net 2.8.2015 11:16

  Oijoi mahtavaa! Fillaroin ympäri vuoden ja oon haaveillut juurikin tämänkaltaisesta paidasta. Uudessa-Seelannissa, tuossa merinovillan luvatussa maassa sovitin jotakuinkin jokaisen Icebreakerin, maan isoimman merinovillavaatevalmistajan tuotteen, mutta leikkaukset eivät vain sopineet minulle 🙁 Vaan jospa täällä onni potkisi!

  Reissuun lähtiessäni tsekkaan, että vaimo on mukana. Täydellinen matkakumppani <3

  – Miika

 • Vastaa Jenna M 2.8.2015 14:03

  Nykyään koen tärkeimmäksi varusteekseni mieheni, joka on mitä parhainta matkaseuraa!

 • Vastaa Ulla 2.8.2015 18:15

  Niin tylsää kuin se onkin, luottovarusteeni matkoilla(kin) on älypuhelin. Kartat, netti ja muut sovellukset auttavat aina löytämään juuri sitä, mitä kuilloinkin tarvitaan. Lisäksi somessa voi fiilistellä ja jakaa fiilistelyjä! Hieno blogi!

 • Vastaa anna s. 2.8.2015 20:54

  Kyllä se pyöräillessä on pyöräilykypärä. Ja talvella pyöräillessä kitkarengas eteen on ehdoton 🙂

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 2.8.2015 22:11

  Tulin tänne suunnalle lukemaan pyöräreissustanne, sitä kun lähinnä seurailin Instagramin kautta. Nyt kun on aika taas palata blogien pariin (jokunen viikko on mennyt ihan pimennossa töitä paiskiessa), niin tämäpä arvonta oli kiva yllätys!! 🙂 Reissuun lähtee aina kamera jossain muodossa. Järkkäriä olen harvemmin uskaltanut jättää kotio, mutta pienemmillä lähiseutumatkoilla olen kyllä välillä turvautunut kännykameran voimaan. Ja matkassa mukana on tietty myös aina villasukat 🙂

 • Vastaa Merja Rintanen 2.8.2015 23:12

  Tärkeintä pyöräilymatkalla on tuo oma mies, joka etukäteen suunnittelee hyvät reitit eikä eksy matkalla. Nykyään on tietysti tärkeä olla mukana älypuhelin, vaikka Here maps usein ehdottaakin “väärää” reittiä! Merinovillapaidat ovat minulle ihan outoja – olen ollut enemmän niiden nopeasti kuivuvien teknisten paitojen käyttäjä. Irtohihat tietysti lisukkeena… Toivottavasti arpaonni suosii, jotta pääsen kokeilemaan hieman halvemmalla 😉

 • Vastaa Katja 3.8.2015 08:37

  No tähänhän on pakko osallistua! Kamera on itselleni pakollinen vakiovaruste, sillä kun saa ikuistettua kaikki ne ikimuistoiset hetket.

 • Vastaa Suvi T 3.8.2015 14:11

  Onnea 1-vuotiaalle ja kiitos kivasta blogista!! Tuo paita tulisi todella tarpeeseen =) Tärkeimpänä matka”varusteena” nykyään pidän asennetta, se kun on kohdallaan niin pärjää missä tahansa tilanteessa ja seurassa.. =)

 • Vastaa salli 3.8.2015 15:03

  Tärkein matkavaruste on kyllä matkapuhelin. Saa kuvia ja on tarpeellinen.onnea blogille

 • Vastaa Teija 3.8.2015 15:55

  Ihana fiilis, kun odottelee matkaa alkavaksi ja rento tunnelma matkan aikana.
  Olispa hyvä paita.

 • Vastaa Elluj 3.8.2015 16:31

  välttämätöntä matkalla on hyvä seura! ja oma mies on ihan ykkönen! 🙂

 • Vastaa Inka 3.8.2015 23:11

  Mahtavaa, hurjasti onnea ekasta vuodesta! Tärkein reissuvaruste on rento reissufiilis, sillä tiukkismenolla ei tuu muuta kuin sanomista. Vielä kun muistaisi sen aina valmistelukiireessä…

 • Vastaa Siinatar 3.8.2015 23:29

  Onnittelut! Minun luottovarusteeni on hyvät kengät – ilman niitä on turha edes lähteä reissuun =).

 • Vastaa Jelena 4.8.2015 13:20

  Stressittömyys ehdottomasti!

 • Vastaa Jenni 4.8.2015 15:22

  Kamera ja matkaseura on ne tärkeimmät 🙂

 • Vastaa Matte 4.8.2015 17:25

  Matkustamisen A ja O on oikea asenne! Ja tietysti tulevaisuudessa se voisi olla myös merinovillainen pyöräilypaita… 🙂 Onnea 1-vuotiaalle blogille!

 • Vastaa Sirkka 4.8.2015 17:58

  Tärkeintä mulle on matkaseura.

 • Vastaa Tiina 4.8.2015 18:07

  Ehdottomasti hyvät kengät. Ilman niitä olisin pulassa..

 • Vastaa maisa 4.8.2015 20:39

  kyllä se on kypärä turvallisuus ensin.

 • Vastaa smirre77 4.8.2015 22:43

  Kamera!

 • Vastaa Aikku10 4.8.2015 23:26

  Mieheni joka osaa heti joka paikkaan ja muistaa, ilman häntä olen hukassa.

 • Vastaa Peppinen 4.8.2015 23:27

  Kunnon lomafiilis pitää olla ja korkea sellainen.

 • Vastaa HennaH 4.8.2015 23:27

  Hyvät kengät ovat se minun tärkein tavara.

 • Vastaa Marsu 5.8.2015 01:41

  mukaan kamera, iloinen mieli ja oma rakas mies, koska miun suuntavaisto on surkea ja eksyn ilman mussukkaa 🙂

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 5.8.2015 04:56

  Kamera! En nykyään voisi kuvitellakaan reissua ilman mahdollisuutta tallentaa fiiliksiä ja näkymiä kuvamuotoon. 😀

 • Vastaa Merenkävijä 5.8.2015 04:58

  matkaseura

 • Vastaa Tuula V 5.8.2015 13:27

  Hyvä seura ja vaihtovaatteet.

 • Vastaa Emm 5.8.2015 16:04

  Tärkeintä on hyvä matkaseura, johon voi luottaa ja jonka kanssa on hauskaa.

 • Vastaa sikkuralla 5.8.2015 18:08

  Onnea blogille! Kunnolliset kävelykengät ovat kyllä ehdoton varuste, jos yhtään tulee seikkailtua enemmän jalkapatikalla.

 • Vastaa Marja-Liisa 5.8.2015 18:26

  Rohkeus ja uteliaisuus, reissumaan kulttuuriin heittäytyminen – sitä pitää aina olla matkassa. Ja kamera ja hyvät kengät.

 • Vastaa Tarja 5.8.2015 19:41

  Luottovaruste on on ohut kasmirhuivi, joka käy moneen tarpeesse. Tarvittaessa jopa peittona.

 • Vastaa Milla 5.8.2015 20:44

  Haglöfsin päiväreppuni on mukana jokaisella matkallani! Hyvä selässä, tavarat kulkee mukana, passaa monenlaiseen asuun 🙂

 • Vastaa BIKKE 5.8.2015 21:11

  Parasta matkassa on kiireettömyys… Ei juosta kellon kanssa niin ettei huomata mitä silmäkulmassa tapahtuu :)) Mukana innolla!!

 • Vastaa Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 5.8.2015 21:28

  Jos sattuisin voittamaan niin tilaisin paidan Puolaan ystävälleni, joka meinaa polkea Suomesta Intiaan asti! Vaikka kyllähän tuo itsellekin kelpaisi.

  Mutta se kaikkein tärkein matka-asia on sopiva sekoitus innostusta, uteliaisuutta ja rohkeutta! Toisena tulee varmaan mukavat kengät. 🙂

 • Vastaa marjo66 6.8.2015 14:28

  avoin mieli

 • Vastaa Kaneli 6.8.2015 16:41

  Tärkein matkavaruste tällä hetkellä on surullisesti oma älypuhelin! Mutta kun siitä vain löytyy kaikki kartoista ravintoloihin ja äidinkin puhelinnumeron se sisältää ikävän yllättäessä… 🙂

 • Vastaa Miukkis 6.8.2015 18:15

  Pyöräillessä mukana täytyy olla ainakin yksi ehdoton juttu ja se on pyöräilykypärä! Kypäräkin näyttää päässä paremmalta, kun suupielet ovat ylöspäin ja sitten ei muuta kuin nautitaan liikunnasta ja luonnosta!

 • Vastaa Tiina 6.8.2015 19:11

  Matkalaturi. Puhelin on tietty aina mukana, mutta sen lisäksi myös matkalaturi.

 • Vastaa Venla 6.8.2015 21:06

  Onnea 1-vuotiaalle! Tärkein luottoasiani matkalla on kiireettömyys/stressittömyys matkalle lähdettäessä. Stressata ehtii ihan tarpeeksi vapaa-ajalla, reissussa on tärkeintä vaan unohtaa kaikki stressi, nollata aivot ja ottaa iisisti.

 • Vastaa Jari 7.8.2015 11:45

  Reissufiilis on tärkeintä..

 • Vastaa xyz 7.8.2015 12:13

  Kyllä se on hyvä matkaseura, ja passi tottakai 🙂

 • Vastaa Hetsku 7.8.2015 15:11

  Lämmin paita!

 • Vastaa Nelliina 8.8.2015 00:27

  Iloinen “pelimannihenki” on reissulla tärkein, sataa tai paistaa, asenteella on väliä.

 • Vastaa Virpi 9.8.2015 11:59

  Tärkein asia matkoilla on leatherman – monitoimityökalu.

 • Vastaa Luja 9.8.2015 21:10

  Oma perhe =)

 • Vastaa Arhippainen 10.8.2015 01:15

  Luottoasiani… hmm… Kunnon kengät tuli ensimmäiseksi mieleen. Seuraavana onkin sitten kamera ja villatakki, mua kun tuppaa palelemaan ihan missä päin maailmaa vaan 🙂

 • Vastaa Mariamaria 10.8.2015 01:18

  Luottovaruste (siis pakollisten passin, hammasharjan ja lompakon jälkeen) taitaa olla mun laukkuni. Siinä kaikki pysyy loogisessa järjestyksessä

 • Vastaa Rossuli 10.8.2015 01:24

  Mun luotto”varuste” on matkasuunnitelma. Siis koko reissufiilis tulee kaikesta etukäteen kaivetusta tiedosta, nähtävyyksistä, aikatauluista, reiteistä, kivoista kahviloista jne.

 • Vastaa KCP 10.8.2015 01:34

  Luottovarusteeni on luottokortti, sillä saa kaupasta sen, mitä akuutisti tarvitsee.

 • Vastaa Eki 10.8.2015 05:45

  lompakko

 • Vastaa Peace 10.8.2015 20:53

  Minun luottovarusteeni matkalla on hyvät kävelykengät, sopivasti tallustetut, silti vielä tukevat

 • Vastaa Malaika 10.8.2015 21:32

  Luottovaruste reissussa on “kyllä kaikki järjestyy”-asenne

 • Vastaa Samsam 10.8.2015 21:45

  Minun luottovarusteeni ovat älypuhelin ja lompakko

 • Vastaa Maukkuti 10.8.2015 21:49

  Luottovarusteeni ovat hyvät kengät ja kunnolliset rintsikat

 • Jätä vastaus