Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pyöräillen Virossa: Hiidenmaa - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Pyöräillen Virossa: Hiidenmaa

Muutama viikko sitten kerroin elokuisen Viron pyöräreissun ensimmäisistä kohteista, Rummun louhosjärvestä sekä vanhaan junaratapohjaan rakennetusta Läänemaa terviseteestä. Samainen matka jatkui kahden päivän mittaisella Hiidenmaan ympäripyöräilyllä. Hiidenmaa valikoitui kohteeksi, kun meidän piti saada neljän päivän pyöräretkeen mahtumaan sopivat, 70-100 kilometrin päivämatkat. Halusimme kuitenkin retkeillä rauhallisella maaseudulla ja tarpeeksi kaukana Tallinnan vilskeestä niin, ettemme joutuisi viettämään lyhyestä lomasta useampaa päivää pyörinemme bussin kyydissä.

Ensimmäinen visiittini Hiidenmaalle piti olla jo vuosi sitten, mutta Saarenmaan ja Hiidenmaan välinen lautat jäätyä kovan tuulen vuoksi rannalle retkijoukkiomme jäi tuolla kertaa kiertämään vain Saarenmaata. Mantereelta päin noille molemmille saarille vievät lautat kulkevat aina tuulista riippumatta, joten Hiidenmaan lähestyminen tällä kertaa Haapsalusta päin oli turvallinen valinta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKuvat Rohukülan satamasta

Nyt joudun kuitenkin myöntämään, että vastapäivään polkemamme Hiidenmaata kiertävä teistä 80, 83 ja 84 muodostuva rinkula oli täynnä suoria, metsien reunustamia teitä, ja se oli paikoitellen aika tylsää poljettavaa. Saarenmaalta tuttuja idyllisiä kyliä kahviloineen ei juuri näkynyt, Kärdlakin oli jo hieman suurempi kylä ja sieltä löytyi niiden muutaman kahvilan lisäksi yksi jos toinenkin virolainen ketjumarketti. Ja Kärdlan länsipuolella jatkui lisää suoraa, metsäistä tietä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoikkesimme päätieltä Köpun niemelle. Yöpymään ja syömään aivan loistavaa ruokaa Pihla Turismitalulle, ihmettelemään Ristnan majakkaa sekä niemen hiekkarantoja. Tosiaankin – en ole tajunnut, että Viroon voisi lähteä surffi- tai rantalomallekin. Vaikka merivesi pysyy Suomen tapaan kohtuullisen vilpoisena koko kesän, on Länsi-Virossa, Hiidenmaalla ja Saarenmaalla upeita, pitkiä hiekkarantoja. Ja jos Hiidenmaan valitsee matkakohteeksi, oli kulkuvälineenä sitten pyörä tai mikä tahansa, kannattaa varata aikaa saaren majakoiden tutkimiseen. Ne kun sijaitsevat useimmiten muutamia kilometrejä päätieltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Ansku Bcn 16.9.2015 09:32

  Hei tuntuiko turvalliselta ajaa tuolla pyörällä? Väistikö autot?

  • Vastaa Arja 16.9.2015 21:47

   Kyllä tuntui turvalliselta. Autoja oli ylipäänsä tosi vähän, ja silloin kun niitä tuli, väistivät todella hyvin. Pientareetkin olivat ihan kohtuullisen levyiset suurimman osan maktaa!

  • Vastaa Arja 24.9.2015 23:17

   Kiitos, pitää tutustua!

  Jätä vastaus