Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Joulukalenteri - 2. luukku - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Joulukalenteri – 2. luukku

 

Mount Mayon

 

Filippiinien kuuluisin, kuvatuin ja täydellisimmän muotoinen tulivuori Mayon hallitsi Bicolin alueen maisemaa. Yritimme kiivetä vuorelle, mutta sadepäivänä vuoren seinämän kivet olivat niin liukkaita, etteivät oppaat vieneet meitä edes ensimmäiseen leiriin saakka. Parhaimmillaan vuori oli katseltuna kauempaa – esimerkiksi Cagsawan rauniokylästä tai Legazpin Sleeping Lion Hilliltä, joista ensimmäiset kuvat ovat. Kolmas kuva on Mt Mayonia seuraavan Philvolcs-tutkimusaseman terassilta Legazpista. Asemalla meidät otti ystävällisesti vastaan Alex, joka oli tehnyt yli 30-vuotisen elämäntyönsä tutkien tätä yhtä tulivuorta. Filippiinit on tiheään asuttu maa eikä tiedonkulku ole välttämättä kovin tehokasta, joten maan kymmenet tulivuoret aiheuttavat todellisen riskin niiden lähellä asuville ihmisille. Mayonin tutkimusaseman havaintojen perusteella lähetetään tarvittaessa evakuointikehotuksia alueen asukkaille esimerkiksi jaettavien paperilehtisten muodossa. Neljäs kuva on veneretkeltä Donsolista, jonka lahdelle saakka Mayonin siluetti piirtyy erityisen kauniina auringonlaskun aikaan. Viimeistään Mayonin nähtyäni minuun iski jonkinmoinen tulivuorihulluus – mille tulivuorelle seuraavaksi, olisiko jossain mahdollista nähdä turvallisesti tulivuoren purkaus?

 

Onko sinulla kokemuksia tai fiiliksiä tulivuorista? Oletko onnistunut näkemään jopa tulivuoren purkauksen?

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus