Pallontallaajat.net
Valikko

Joulukalenteri – 13. luukku

 

Tulikärpäset

 

 

Donsolista löytynee niin Filippiinien suurimmat kuin pienimmätkin eläinnähtävyydet. Ne pienimmät, nimittäin tulikärpäsnaaraat, nukkuvat päivisin Ubod-joen suulla, suolaisen ja makean veden sekoittumiskohdassa kasvavissa mangrovepuissa. Illan pimennyttyä pensaissa nukkuvat tulikärpäsurokset heräävät ja lentävät puihin naaraiden luo. Samaan aikaan Donsolista lähtee useita veneretkueita ihmettelemään luonnon upeaa näytelmää. Aloitettuaan öisen tanssinsa kärpäset tuikkivat ensin varovasti, sitten vähän enemmän, kunnes puun tulikärpäsparvi tuikkii kirkkaana samassa pulssissa.  Ja tiedättehän, mihin tulikärpäset siirtyvät lähdettyään noin viiden päivän taipaleen jälkeen tästä elämästä? Jos ette, katsokaa kirkkaana yönä taivaalle!

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus