Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Joulukalenteri - 21. luukku - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Joulukalenteri – 21. luukku

 

 

 

Bernina Express

 

 

Bernina Express kulkee Sveitsin Churista Alppien yli Italian Tiranoon 2 253 metrin korkeudessa sijaitsevan Ospizio Berninan aseman kautta. Matka on vain kuutisenkymmentä kilometriä, mutta mutkittelevilla vuoristoteillä matkaan kuluu aikaa nelisen tuntia. Turkoosit vuoristojärvet ja vaalenharmaat jäätiköiden sulamisvedet olivat kummitelleet mielessäni kesästä 2006, jolloin kuljin Bernina Expressin kyydissä ensimmäisen kerran. Vaikka EuroVelo15 -retkemme oli kokonaisuudessaan upea, kyyti korkeuksiin Unescon maailmanperintölistaltakin löytyvän junan kyydissä oli mahtava huipennus kolmiviikkoiselle pyörämatkalle!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Noora 21.12.2015 11:34

    Toi junamatka on kyllä ollut mun haaveissa! 2014 kesällä tuli kierrettyä Alppeja muuten junalla parin viikon ajan, mutta tuo ei jostain syystä mahtunut reittiin mukaan. Ja ainahan jotain pitää jättää seuraavaan kertaan 🙂

    • Vastaa Arja 21.12.2015 16:04

      Juu, niinhän se on että jotain kannattaa aina jättää. Tämä on ainoa varsinainen alppireitti jonka olen junaillut, mutta sen verran hieno se on, että Alppien kiertely junalla pidempäänkin kuulostaa aivan mahtavalta 🙂

    Jätä vastaus