Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Aktiivimatkailijan reissuvuosi 2015 - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Aktiivimatkailijan reissuvuosi 2015

Hyvää uuttavuotta! Tein jonkinmoista koontia vuoden parhaista reissukokemuksistani jo joulukalenteripostauksissani, mutta päätin silti vielä vuoden loputtua kerätä menneen vuoden aikana tehdyt reissut vielä yhteen ja samaan postaukseen. Missä sitä tulikaan vuoden 2015 aikana käytyä ja mitä tehtyä?

Otin vuoden 2015 reissufiilistelyihin startin tammikuussa Matkamessuilta. Paitsi nostatin matkakuumetta kiinnostavilla ständeillä ja sain ideoita blogin tekemiseen, olin myös haastateltavana Rantapallon pyörämatkailusta kertovaan juttuun sekä nappasin Turkish Airlinesin superhalvat tarjousliput Istanbuliin toukokuuksi. Ei huonommat ensimmäiset matkamessut, vai mitä?

Helmikuussa tein vuoden ensimmäisen ja pisimmät matkan Euroopan ulkopuolelle eli Filippiineille, Aunin seurassa. Matkalla lepäiltiin Pandan-saarella ja snorklailtiin sen uskomattoman upeissa vesissä, käytiin Taal-tulivuorella, ihaltiin kuvauksellista Mayon-tulivuorta, snorklattiin valashaita ja ihmeteltiin tulikärpäsiä Donsolissa sekä nautittiin hyvästä kasvisruoasta Manilassa. Erityisesti mieleeni jäivät superystävälliset filippiiniläiset, ja uskon, että palaan ihailemaan maan uskomatonta luontoa vielä joskus!

Huhtikuussa hiihdinpulkkailin ja lumikenkäilin viikon ajan perhereissulla Saariselällä. Aurinko paistoi, Kaunispäältä sai lakkapossumunkkeja ja vaikka hiihtoladut eivät enää niin viimeisen päälle pitäviä olleetkaan, Lapin luonto pisti parastaan. Loppukuusta matkailin Suomen kakkossuosikkikaupunkiini Tampereelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Haavematkoja_Saariselkä_Kaunispää (9 of 20)

Matkamessuilta ostetuilla lennoilla matkustin toukokuussa Ainon kanssa Istanbuliin. Jos gluteeniton kasvisruoan ystävä ei löytänytkään turkkilaisesta keittiöstä omaa suosikkiaan, niin mystiikantäyteiset moskeijat, pehmeä hamam-kylpy ja ystävälliset ihmiset saivat minut kuitenkin ihastumaan Istanbuliin. Majapaikkamme Taksimin aukion lähellä oli loistava tukikohta kaupungin tutkimiseen. Tällä matkalla kävin myös vuoden toisen kerran Euroopan ulkopuolella, Istanbulista kun sekin on helppoa. Toukokuussa myös pyöräilin muutamaan otteeseen Suomen kauneimmalla tiellä Pulkkilanharjulla.

Kesäkuussa vietin juhannusta ystävien häiden merkeissä merenrannalla Rymättylässä. Juhannus oli suomimaisen viileä ja muiden uidessa laiturinnokasta pidempiäkin uintikierroksia minä tyydyin rantasaunan löylyjen välissä vain kastautumaan meressä.

Heinäkuussa poljettu,  Rein-jokea mukailevaa EuroVelo 15 -reittiä seuraillut reissu oli vuoden suurin ja ikimuistoisin matka ainakin kierrettyjen maiden, kokemusten sekä pyöräilykilometrien mukaan laskettuna. Yhteensä 19 päivän ajan kaksi naista polki Hollannista Saksan, Ranskan, Itävallan ja Lichtensteinin kautta Sveitsin Alppien reunalle. Vaikka matkatahti ei pysynyt ihan suunnitellun laisena ja kuljimme pienen pätkän matkaa junallakin, helteisten päivien jälkeen sitä todellakin tiesi polkeneensa. Matka huipentui upeaan junamatkaa Alppien yli Bernina Expressin kyydissä. Ennen matkaa kirjoittelin fiiliksiä pidemmälle pyöräretkelle valmistautumisesta, ne voit lukea täältä. EuroVelo 15 -retkestä on tulossa vielä muutamia kirjoituksia, joten pysykää mukana!


Kesän pyöräretkeilyt eivät onneksi loppuneet heinäkuun EuroVelo-retkeen, sillä elokuun alussa suuntasin Tinan kanssa pyöräilemään Viroon. Ajoimme upean Rummun louhosjärven kautta Läänemaan terveystietä pitkin Haapsaluun, josta jatkoimme Hiiumaan ympärikierrokselle. Viro yllättää minut joka vuosi erilaisuudellaan ja sillä, miten läheltä löytää niin erilaisen kulttuurin ja irrottautumisen arkipäivästä. Hiiumaan minipyöräilyloma oli tänä vuonna minulle erityisen tärkeää rauhoittavaa ja omien ajatusten parissa vietettyä aikaa.

Syyskuussa olin maailman parhaimpien työkaverieni kanssa tyhy-matkalla Ahvenanmaalla. Edellisestä Maarianhaminan visiitistä olikin jo vuosia, ja oli hauska tutustua tuohon minipääkaupunkiin jälleen kerran. Lisäksi tein perinteisen kesäretken pyöräillen Porvooseen, kakulle suosikkikahvilaani Helmeen tietenkin.

 

Lokakuussa kävin tervehtimässä väliaikaisesti Tukholmaan muuttanutta ystävääni Sallaa. Kaupunkiviikonloppuna söimme hyvin, ihailimme Fotografiskassa 7.2. saakka jatkuvaa Martin Schoellerin muotokuvanäyttelyä (kannattaa muuten käydä!) ja ihmettelimme Tukholman näkymiä yläilmoista Globenin katolta.

Vuotuisen Tallinnan reissun vuoro oli marraskuussa. Syy reissulle oli tänäkin vuonna selvä – syöminen lemppariravintolassani Vegan Restoran V:ssä. Ruokailun lisäksi kiersimme Telliskiven aluetta ja fiilistelimme alkavan joulutorin tunnelmia.

tallinna tori 3

Joulukuussa tehtiin Ainon kanssa minireissu Turkuun. Jälleen syötiin hyvin (muutama ruokapaikkavinkki tulossa vielä myöhemmin), juotiin tietysti glögiä ja tunnelmoitiin joulua Luostarinmäen käsityöläismuseossa.

 

Suuri osa menneen vuoden matkoista vierähti jonkinmoisen aktiivilomailun parissa – pyöräilyä, hiihtoa, retkeilyä, snorklaustakin. Sellaista haluaisin tehdä upeiden luontoelämysten äärellä myös vuonna 2016! Vaikka alkaneen vuoden matkasuunnitelmat ja ovat vielä aivan levällään, tiedän kuitenkin jo, että retkipyöräni tulee olemaan yksi reissukavereistani myös tulevana vuonna. Suurimpana haaveenani on toteuttaa jotakin Islannin matkan kaltaista.

Suomen ulkopuolelle tehdyt matkat huomioituna matkavuoteni 2015 näytti numeroina seuraavalta: 11 maata, 46 matkapäivää, 1400 pyörällä liikuttua kilometriä, 8 reissukaveria, 21497 lentomailia. Viimeinen luku ei ole sellainen, josta olisin koskaan erityisen ylpeä, ja lupasinkin maksaa vuoden 2015 lennetyistä maileista jonkinlaisen päästökompensaatioon, johon palaan vielä myöhemmin.

Ihanaa alkanutta vuotta vielä teille kaikille! Jos haluat pysyä Haavematkojan mukana myös vuonna 2016, pistä ihmeessä blogi seurantaan facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

8 Kommentit

 • Vastaa Maarit 2.1.2016 14:19

  Upeita kuvia ja hienoja reissuja! Olet tainnut jo pyörän selässä saada anteeksi kulutetut lentomailit. 😉

  • Vastaa Arja 2.1.2016 15:15

   Kiitos, Maarit! Sitä mäkin mietin että voisko pyöräilykilometreillä kompensoida, mutta kun lupasin niin ehkä kuitenkin lasken lentomailit ihan erikseen 🙂

 • Vastaa Inka 3.1.2016 09:58

  Aika huippu ja nimenomaan aktiivinen reissuvuosi sulla on kyllä takana. Mää oon monta kertaa miettinyt noita viime messuilta bongattuja Turkishin lentotarjouksia ja miettiny, että jos ne on taas myynnissä pitäisiköhän niihin tarttua.. Katotaan!

  Tuo teiden Eurovelo-reissu on kyllä semmoinen, mille nostan hattua edelleen. Ihan huikea!

  • Vastaa Arja 3.1.2016 10:32

   Se oli kyllä järjettömän hyvä diili, toivottavasti niitä lippuja on taas! Mä taas mietin, että toivottavasti olis yhtä hyvä diili johonkin toiseen kohteeseen 🙂 Kiitos, huikea reissu se oli kyllä niin pyöräilyn kuin kohteidenkin puolesta!

 • Vastaa Susanna 19.1.2016 23:12

  Nuo vegaaniruuat näyttävät todella hyviltä!

  • Vastaa Arja 21.1.2016 13:33

   Hyviä olivatkin! 🙂

 • Vastaa Anna / Muuttolintu 21.1.2016 01:26

  Aikamoisia aktiivimatkoja, täytyy hattua nostaa! Istanbul on ollut haaveissa pitkään, se viime terrori-isku sai vähä kyllä harkitsemaan matkasuunnitelmia, vaikka ei pitäisikään antaa sen vaikuttaa. Voin kuvitella että gluteenitonta kasvisruokaa siellä saa hakea 🙂 Mm herkulta näyttää Tallinnassa!

  • Vastaa Arja 21.1.2016 13:33

   Kiitos! Terrori-isku mietitytti itseänikin. Ihan heti en ajatellut Istanbuliin palata muutenkaan, mutta kyllähän tuollaiset tapahtumat saavat aina miettimään vielä enemmän.

  Jätä vastaus