Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkailuvuoteni 2015 Instagramissa - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Matkailuvuoteni 2015 Instagramissa

Se olisi Instagram Travel Thursday taas, ja tänä vuonna kampanjassa on uusien hostien myötä joka toinen kuukausi teema! Tammikuun teemana on katsaus matkailuvuoteen 2015. Varsinaisesta menneestä matkailuvuodesta kirjoitinkin jo viime viikolla, mutta miltä viime vuoteni näytti sitten instagramissa?

 

Suosituimmat Instagram-kuvani vuonna 2015

 

Yleisö ei voi olla väärässä: Suomi kiinnostaa ja Suomesta on moneksi! Kaikki yhdeksän vuoden suosituinta kuvaa ovat nimittäin Suomesta, ja moni niistä on merkitty myös #suomiretki-tagilla. Kaksi suosituinta kuvaa otettiin siskoni kanssa eräänä sumuisena marraskuisena lauantaipäivänä vanhempiemme laiturilta, ja täytyy myöntää, että ne ovat myös omia suosikkejani tämän vuoden kuvista. Sumupäivä oli kaunis, ja vähäsen harmitti, että järkkäri oli jäänyt kotiin Helsinkiin ja kuvat piti napata Lumialla. Kolmanneksi kuvaksi nousi niin ikään maalla otettu kuva toisena marraskuisena viikonloppuna, jolloin maassa oli paksu kerros lunta.

Neljäs kuva on työmatkaltani Arabianrannasta, jossa oli joulukuun alussa myrskyn myötä myös melkoiset tulvat. Kuvan aamuna reitilleni Viikinrantaan oli kertynyt monien satojen metrien mittainen vesieste. Tulipahan testattua uudet gore tex -talvipyöräilykengät, joiden havaitsin paitsi pitävän veden kengän ulkopuolella, myös kengän sisällä silloin, kun sitä on varren kautta sinne päätynyt!

Viidennelle ja kuudennelle sijalle ylsivät pyöräilykuvat Vuokatista lokakuulta ja Laajasalosta huhtikuulta. Nuo kuvat edustavat lähestulkoon pyöräilykesän alkua ja loppua. Jälkimmäinen on otettu iltana, jolloin olimme Tinan kanssa tarkistamassa työpaikan kevään pyöräilykauden avausretken reittiä. Ensimmäinen taas oli niitä viimeisiä syksyn lämpimämpiä päiviä, jolloin tarkeni ohuemmalla takilla. Pyöräilykuvia kertyi erityisesti kesän aikana Instagramiini paljonkin, mutta ne eivät päässeet yhdeksän suosituimman kuvan listalle.

Seitsemmänneksi suosituin kuva on napattu samalta laiturilta, jolla siskoni kahdessa ensimmäisessä kuvassa seisoo. Kahdeksas kuva on Vuokatista, eikä kuvan suosio yllättänyt, sillä kuka nyt ei rakastaisi pitkospuita syksyisessä metsässä? Yhdeksänneksi yltäneen kuvan nappasin itsenäisyyspäivänä Senaatintorilta, ja toivottelin sen myötä hyvää joulua.

 

Omat huippuhetkeni Instagramissa vuonna 2015

Itselleni mieleenpainuneimmat hetket eivät tietenkään ole välttämättä samoja, joista yleisö on tykännyt. Mitkä reissukuvat jäivät itselleni tänä vuonna mieleen?

Pyöräily, tietenkin. Suomessa talvella, keväällä ja kesällä. Työmatkalla Viikissä ja Pulkkilanharjulla siskon kanssa.

Pandan-saaren fiilistelyjä Filippiineillä. Tropiikin sinistä, varpaita rantahiekassa huuhtovaa merivettä voi aina muistella lämmöllä!

Lentämässä. Suosikkini vuoden lentokuvista on napattu Filippiinien reissulta palatessa, väliltä Manchester- Helsinki.

#suomiretki Yleisön top ysiin päätyneiden suomikuvien lisäksi omiin suosikkeihini kuuluu kuva Saariselän ladulta.


Pyöräily ulkomailla – näissä kuvissa pyöräretkillä Hollannissa, Ranskassa, Sveitsissä ja Virossa.

 

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Minut löydät Instagramista @haavematkoja.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

18 Kommentit

 • Vastaa Katja 7.1.2016 16:40

  En ihmettele, minäkään, että nuo kaksi laituri kuvaa on ollu suosituimpia sillä onpahan vaan hienoja kuvia! Varsinkin tohon ekaan tuo sumu vielä luo jotenki niin kivan fiiliksen. Ja kyllähän tässä pakkasessa etelän meren kuvat vaan saa päälle kunnon kaipauksen jonnekin lämpimään!

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:24

   Ne olivat omiakin kuvasuosikkejani, sumu on aina niin kaunista! Lämmin merivesi tosiaankin kelpaisi nyt 🙂

 • Vastaa Jenna / Journey Diary -matkablogi 7.1.2016 18:56

  Ihania reissukuvia! 🙂 Pitäisi itsekin hyödyntää pyörää kulkuvälineenä matkoilla paremmin!

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 7.1.2016 19:03

  Nuo kaikki yhdeksän suosituinta kuvaa ovat kyllä ihan huippuja! Välillä todellakin harmittaa, että olen ruvennut tajuamaan Suomen kauneutta kunnolla vasta sieltä pois muutettuani. Olisinpa törmännyt #suomiretkeen silloin, kun niitä retkiä oli vielä helppo tehdä…

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:27

   Kiitos, Jenni! Suomen kauneus on mullekin valjennut oikeastaan vasta viime vuosina. Sullakin on nyt sitten retkeiltävää kun vierailet Suomessa 🙂

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 7.1.2016 20:09

  Sun pyöräreissut on niin inspiroivia 🙂

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:31

   Kiitos, Tiina! Niin on kyllä sunkin 🙂

 • Vastaa Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 8.1.2016 00:37

  Upeita kuvia ja hienoja tunnelmia! Kiva että niin paljon Suomessa otettuja 🙂
  Vaan mistä on tuo neljänneksi viimeinen? Pastellivärit ja ristikkoseinät viehättää.

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:33

   Kiitos! 🙂 Neljänneksi viimeinen on Strasbourgista, Le Petite France. Pyörin siellä yhden illan kerrankin ilman retkikamoja.

 • Vastaa SariKoo 8.1.2016 08:53

  Suomi on <3 Mä niin nostan sulle hattua noista pyöräreissuista ulkomailla, itsellä ei takapuoli kestäisi yhtään. Tai kai sekin on varustelukysymys 😉 Btw, sun bannerikuva on aivan mielettömän ihana, kuvastaa blogin teemaa täydellisesti!

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:38

   Niin se on <3 Pitkän matkan pyöräretkeily on kyllä tosiaankin varustelukysymys, vaikka lyhyemmille kannustankin aina lähtemään ihan perusvarusteissa. Kiitos, kerrotaan kehut bannerin tekijälle! 🙂

 • Vastaa Terhi / Muru Mou 9.1.2016 18:56

  Suosituimmat kuvat on kyllä upeita! Ja niin on Suomikin 🙂 Kiva idea listata myös omat suosikkikuvat, koska ne todellakin saattaa usein olla eri kuin eniten tykkäyksiä saaneet.

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:42

   Kiitos, Terhi, niinhän Suomi on 🙂 Osittain omat suosikkikuvat oli samojakin, mutta löytyi sieltä näitä muitakin instagramhetkiä, joita piti päästä samaan syssyyn jakamaan!

 • Vastaa Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi 9.1.2016 23:41

  Oi maamme Suomi <3 On se vaan niin kaunis 🙂 Noi pyöräilykuvat on musta mahtavia, kiva et nostit nekin esiin vaikkei olleetkaan "virallisesti" tykätyimpiä!

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:44

   Suomi on <3 Kiitos, pyöräilykuvat on tietysti aika usein omaa sydäntäni lähimpänä 🙂

 • Vastaa Annika | Travellover 10.1.2016 09:01

  Musta on niin mahtavaa, että oma juttusi, se fillari, näkyy kuvissa. Maisemat upeita, mutta fillari näyttää, miten olet sinne päätynyt. Juuri Aasiasta palanneena ja sinne takaisin haikailevana minut sulatti puunrunko rantahiekassa. Kuinka haluaisinkaan olla tuossa kuvassa juuri nyt!

  • Vastaa Arja 16.1.2016 21:53

   Kiitos, Annika! Mulle kelpais tuo puunrunko ja trooppinen saari kanssa just nyt aika mainiosti 🙂

  Jätä vastaus