Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Vinkkejä Turkuun - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Vinkkejä Turkuun

Turku ei ennen joulukuuta ollut minulle tuttu juuri laisinkaan. Läpikulut pyöräretkille ja liftausreissuille olivat jättäneet kaupungin aika lailla vieraaksi, eivätkä vielä ystävän toukokuiset polttaritkaan olleet antaneet kokonaiskäsitystä kaupungista. Paitsi kesäisen Aurajoen rannan, Turku toi kuitenkin mieleen joulukaupungin. Olikin helppo valinta lähteä tutkimaan Ainon kanssa juuri Turkua ennen rauhoittumista joulunviettoon. Kirjoitin jo aiemmin Luostarinmäen käsityöläismuseosta, jossa vierailua suosittelen edelleen kaikille vähemmänkin museoista innostuville lämpimästi! Mitä muuta suosittelemisen arvoista Turussa tuli kokeiltua?

Aula Cafen Lauantain Jazz-brunssi

Aamiaisfriikki olen muutenkin, mutta viikonloppubrunsseissa vasta on sitä jotakin – etenkin sellaisissa, jossa on tarjolla runsas valikoima raikkaita salaatteja, teetä ja hyvät jälkkärit. Kaikki tämä toteutui jazzbrunssilla, jonka lisäksi gluteenittomalle tarjoiltiin talon omaa leipää, joka oli niin hyvää, etten uskaltanut sitä varmisteluista huolimatta edes syödä maistipalaa enempää (ei todellakaan kahvilan vika eikä leipää ollut varmasti syytä epäillä, tuoreessa muistissani olivat kuitenkin viikkoa aiemmin gluteenittomana tarjoillun vehnäleivän syönnin vuoksi kesken jääneet pikkujoulut). Jälkiruokana sain taivaallista mantelijauhoista tehtyä suklaakakkua, ja pöydän antimista sai nauttia DJ:n soittaessa letkeää jazzia. Turkuun voisi mennä takaisin jo ihan tämän takia, ja ehkä sitten uskaltaisin syödä sen leivänkin!

Ravintola Blanko ja mozzarella-lehtikaalipesto spagetti

Gluteeniton versio ei ollut spagettia vaan fusillia, mutta just sopivan verran keitettyä ja lehtikaalipesto oli ihanaa. Suuremmalla ruokahalulla varustettuna kiitän myös reilua annoskokoa, sekä edullisen ravintolan rentoa ja viihtyisää tunnelmaa.

Illan ja yön viettoon Bar Kuka, Bar Ö ja Dynamo

Enhän minä retkinainen erityisen usein jaksa kaupunkien yöelämässä pyöriä, mutta siideri tai viinilasillinen rennossa ja letkeästi sisustetussa baarissa maistuu toki, hyvässä seurassa tietenkin. Meidän maun mukaisia, boheemia Berliinin henkeä huokuvia kivoja illanviettopaikkoja bongasimme Turusta kolme. Bar Kukassa pyörähdimme alkuillasta, ja saimme tyhjähkössä baarissa todeta olevamme liian aikaisin liikkeellä. Bar Ö:hön jäimme muutamalle juttelemaan toisten viikonlopuksi Turkuun reissanneiden kanssa. Dynamoon menimme ennen puolta yötä keikalle, joka oli kaiketi toisessa kerroksessa, koska vietimme aikaa ensimmäisessä emmekä kuulleet esiintyjästä koskaan mitään.

Yö Scandic Juliassa (yhteistyössä hotellin kanssa)

Scandic Julia ei ehkä houkuttele karulla ulkomuodollaan tai kauppakeskusmaisella sisäänkäynnillään, mutta muutama vuosi sitten remontoitu hotelli oli siisti ja toimi mainiosti aktiivisen kaupunkilomailijan blogin kautta saatuna keskustamajapaikkana. Hotellin sängyt vaatisivat jo pientä päivitystä, mutta positiivisia erityismainintoja jaamme huoneen (kulmahuone 519, jos joku halajaa samaan) rauhallisuudesta ja näkymästä Turun Tuomiokirkolle, sekä monipuolisuudellaan yllättäneestä aamiaisesta! Hieman tavallista laajempi vihannes- ja hedelmäpöytä, kasvimaidot, runsas ja laadukas gluteenittomien tuotteiden valikoima sekä hyvän hotelliaamiaisen kriteerit täyttävä munakokkeli vakuuttivat.  Jos jouduinkin antamaan risuja aamiaisesta vuoden takaisella Scandic-yöpymiselläni Helsingissä, Julia lunasti kehut puolelleen ja valitsisin tämän hotellin uudelleen jo aamiaisen perusteella.

Turun tuomiokirkko ja Aurajoen ranta

Tuomiokirkon joululaululaulajaisissa oli erikoinen ja sääntöjen kyllästämä meininki, mutta kirkko itsessään on vaikuttava. Ja kyllä sitä Aurajoen rantaa käveli mielellään talvellakin – seuraava Turun reissu voisi kuitenkin olla kesällä, jolloin joen rannassakin on enemmän elämää!

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa mariettejulia 20.2.2016 13:20

  Oon kans kuullu paljon kehuja tosta Jazz-brunssista. Ompa kiva et siel on kans gluteenitonta ruokaa, täytyy varmaan viedä sisko sinne joskus, ku meil on aina ongelmia löytää ravintoloita, joissa ois hyvää gluteenitonta ruokaa..:) kiitti vinkistä!

  • Vastaa Arja 13.3.2016 21:34

   Juu, kyllä tuolla brunssilla gluteenitonkin ruokailija herkuttelee ilolla, ehdottomasti isot suositukset sille 🙂 Kiva, että vinkistä oli hyötyä!

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 28.3.2016 03:54

  Aula Cafe lähti just korvan taakse! Meillä on sukulaisia Turussa, joten siellä tulee käytyä aika usein Suomen reissuilla, ja on välillä kiva myös poistua sukulaisten nurkista.

  • Vastaa Arja 9.4.2016 09:35

   Joo, se on kyllä ehdottoman mainio paikka viikonloppuaamun herkutteluun! Pääsisinpä jo uudelleen 🙂

  Jätä vastaus