Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tromssan ja Kvaløyan lumiset huiput toivottivat pyöräretkeilijät tervetulleiksi Norjaan - Haavematkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Tromssan ja Kvaløyan lumiset huiput toivottivat pyöräretkeilijät tervetulleiksi Norjaan

Tiedättekö sen tunteen? Sen, kun juuri Suomen kesän lämpimien alkaessa sitä matkustaa kylmempään, ja tuntee lentokoneesta ulos astuessaan siirtyneensä säässä pari kuukautta taaksepäin? Juuri siltä meistä tuntui, kun Tromssan kesäkuisella lentokentällä astuimme lumihuippuiseen maisemaan, alle 10 asteen lämpötilaan, ja kesän lämmetessä pehmenneet sormenpäät tunsivat taas kuivattavan, kirpsakan tuulen. Joudun myöntämään, että vaikka maisemat veivät sydämeni heti ensi näkemältä, en ollut sääoloista millään tapaa innoissani.

Sääharmitus saattoi jopa syventyä, kun pistimme illan tullen sormet kohmeessa telttoja pystyyn ja poljimme hyisessä viimassa etsien ruokakauppaa. Samana iltana lämmittelimme vielä Tromssan leirintäalueen saunassa, ja samana yönä siskoni siirtyi teltastaan kylmissään nukkumaan leirintäalueen WC-tiloihin lämpöpatterin viereen. Myöhempinä öinä ei lämpöpattereille ollut tarvetta – siitä piti huolen retkeilykaupasta heti toisena päivänä hankittu, hyvin eristetty makuualusta. Retkeilytarvikkeita oli tosiaankin saatavilla Tromssasta, mutta meidän reitiltämme sen jälkeen emme retkeilykauppoja bonganneet.

Tavaroiden kasaamista – ensimmäisen kylmän telttayön jälkeen Tromssassa paistoi aurinko

Jos retkikaasua ja eristetty alusta löytyivätkin Tromssasta helposti, jeesusteipin (jota nyt vain täytyy olla mukana jokaisella pidemmällä pyöräretkellä mukana varuilta, ihan kaikkea varten ulkorenkaan paikkauksesta alkaen) löytäminen ei käynytkään yhtä helposti. Turisti-info neuvoi meidät lopulta torin laidalle maalikauppaan. Teippiä löydettyämme kiersimme Tromsøyan saaren eteläreunaa ja ylitimme retkemme lukuisista saaria yhdistävistä valtavista silloista ensimmäisen saapuaksemme Kvaløyalle.

Mutta. Ne maisemat. Vuoret saavat minut antamaan anteeksi vaikka pakkasellekin, ja kun ajattelinkin edessäpäin olevia vuonoja, vedin vain (liian ohuita) pyöräilyhanskojani syvemmälle käsiin ja päätin pysyä liikkeessä. Lounaaksi lusikoimme taukopaikalla aamulla termokseen tehtyä ja yhä höyryävää puuroa ennen, kuin nousimme pitkän ylämäen Kvaløyan Kattfjordeidetille ja ihailimme lumihuippuisia vuoria yhä lähempää.

Renkaan rikkoutuminen jätti meille Senjalle siirtymistä varten jäljelle viimeisen lautan. Laivamatkalla Brensholmenista Botnhamniin yksi reissun varovaisista mutta suurimmista odotuksista täytettiin, kun muutaman sadan metrin päässä laivasta uiskenteli valasparvi! Tarkempaan lajimääritykseen emme noiden merinisäkkäiden kohdalla kyenneet, mutta näkemästämme onnesta soikeina rantauduimme Senjan saarelle ja poljimme Fjordbotnin leirintäalueelle. Yö ei Norjankaan lapissa keskikesällä hämäry, mutta hiljainen se oli – lokit nukkuivat tien vierillä ja saaren asukkaat niissä muutamissa matkan varrelle osuneissa taloissaan. Pohjois-Norjassa koin elämäni ensimmäiset yöttömät yöt, ja niissä todella oli taikaa!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

 • Vastaa Niko 8.11.2016 17:11

  Hei, kivaa luettavaa sun blogi, jonka tässä löysin. Ei siis tunneta, mutta muistan nähneeni sut Hepon spinning-tunneilla viime vuonna. Upeita kuvia sulla täällä. Useampikin yhtymäkohta omiin pyöräreissuihin. Olin mm. 2014 Pohjois-Norjassa ja Andenes-Lofootit -akselilla pyörällä ja Hurtigrutenin eläkeläisristeilyllä 🙂 Viime kesänä oli Keski-Euroopan turnee ja näitä Koblenzin eteläpuoleisia Reinin suistoalueita pyöräilin myös, jossa tekin näytitte olleen. En juurikaan blogeja kirjotellut, mutta jos kiinnostaa, niin täällä vähän juttua ja linkkejä noiden reissujen kuviin:
  http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?32608-Kuvaraportteja-py%F6r%E4lenkeilt%E4&p=2232750#post2232750
  http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?55771-Saksa-It%E4valta&p=2570013#post2570013

  Toukokuussa olisi mulla tarkoitus lähteä kahdeksi kuukaudeksi tien päälle tutkimaan Keski-Eurooppaa ja Alppeja vähän lisää. Mites sun tulevat pyöräreissusuunnitelmat?

  • Vastaa Arja 16.11.2016 01:28

   Hei, hauskaa että löysit tänne ja tosiaan, suosittuja pyöräretkeilyreittejä nämä taitavat olla, eikä suotta 🙂 Seuraavat pyöräreissut on vielä auki, mutta johonkin täytyy varmasti ensi kesänäkin polkaista. Pitää kurkata nuo sinunkin jutut ajan kanssa paremmilla laitteilla, kunhan pääsen takaisin Suomeen niiden äärelle, kiitos siis linkeistä! Keski-Eurooppa ja Alpit kuulostavat kovin hyvältä 🙂

  Jätä vastaus